Φεστιβάλ Λοκάρνο: Δύο βραβεία σε ελληνικά χέρια (video)

23:26 13/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το βραβείο του Διαγωνιστικού Τμήματος Νέων Σκηνοθετών (Concorso Cineasti del Presente) του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο φεύγει ανά χείρας ο Στέργιος Πάσχος για το «Afterlov», όπως και η Ζακλίν Λέντζου για τη μικρού μήκους ταινία «Αλεπού», η οποία βραβεύτηκε στο διεθνές τμήμα Pardi di Domani.

Το «Afterlov» είναι το πρώτο μεγάλου μήκους πόνημα του Στέργιου Πάσχου και «sequel» της παλιότερης μικρού μήκους δημιουργίας του «Ο Έλβις Είναι Νεκρός», και αφηγείται την κωμική, συγκινητική και καυστική µεταερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν.

Ο Νίκος

παρασύρει την πρώην του Σοφία σε δωρεάν διακοπές σε βίλα των βορείων προαστείων, όπου ο ίδιος κάνει house/dog-sitting για λογαριασμό φίλου, με σκοπό να την υποχρεώσει να του εξηγήσει γιατί χώρισαν. Ο Χάρης Φραγκούλης και η Ηρώ Μπέζου, υποδύονται το ζευγάρι που προσπαθεί να βρει δρόμους επικοινωνίας.

Η ταινία είναι συμπαραγωγή της εταιρείας Marni Films, Faliro House και της ΕΡΤ.

Στην μικρού μήκους «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου, η σκηνοθέτης επικεντρώνεται στο θέμα της ενηλικίωσης και της απώλειας μέσα στην οικογένεια, θεματική που την έχει απασχολήσει και στα προηγούμενα κινηματογραφικά της έργα, «Luz», όπως και το «Μπλε Δεκατρία», που συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ και βραβεύθηκε, μεταξύ άλλων, στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα