Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο αεροδρόμιο της Γενεύης

18:46 27/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία γυναίκα που ήθελε να εμποδίσει τον σύζυγό της να ταξιδέψει ευθύνεται για τη φάρσα που προκάλεσε συναγερμό την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Κουαντρέν της Γενεύης, ανακοίνωσαν οι ελβετικές και οι γαλλικές αρχές.

«Χθες το βράδυ, μια γυναίκα τηλεφώνησε στο τελωνείο του αεροδρομίου της Γενεύης. Είπε ότι σήμερα ένα πρόσωπο που θα μετέφερε βόμβα θα βρισκόταν στον γαλλικό τομέα του αεροδρομίου», ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Γενεύης.

Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα τηλεφωνούσε από τη γαλλική πόλη Ανεσί, περίπου 45 χλμ.

από τα ελβετικά σύνορα.

Γάλλοι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι απ’ όπου προερχόταν το τηλεφώνημα και βρήκαν εκεί τη γυναίκα η οποία παραδέχτηκε ότι εκείνη είχε ειδοποιήσει τις αρχές, εξηγώντας ότι «ήθελε να εμποδίσει το ταξίδι του συζύγου της», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Η φάρσα προκάλεσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο και τη μαζική κινητοποίηση των γαλλικών και των ελβετικών αστυνομικών δυνάμεων.

Πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το αεροδρόμιο και όλα τα οχήματα που προσέγγιζαν σε αυτό ερευνώνταν εξονυχιστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές.

Οι περισσότερες είσοδοι του αεροδρομίου είχαν κλείσει και όσοι επιβάτες κατάφερναν να φτάσουν μέχρι εκεί υποβάλλονταν ξανά σε έλεγχο ταυτοτήτων.

Παρά τις καθυστερήσεις και τα δρακόντεια μέτρα, το αεροδρόμιο λειτουργούσε κανονικά.

Η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, θα διωχθεί ποινικά τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελβετία.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Σχετική είδηση: Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Γενεύης

Keywords
Τυχαία Θέματα