Φ. Κουβέλης: "Ναι" σε κυβέρνηση συνεργασίας με ξεκάθαρους όρους

12:21 17/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Θετικός σε ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ημερησία" τόνισε ότι "ο στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές, που θα ανακουφίσουν τους πολίτες. Για μας, απόλυτη προτεραιότητα παραμένει
η μείωση της ανεργίας. Κανένα «success story» δεν υπάρχει με ποσοστό ανεργίας 30%".Αναλύοντας το πολιτικό περίγραμμα μιας τέτοιας κυβερνητικής συνεργασίας ο κ. Κουβέλης σημείωσε:
"- Ισχυρή «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» στην κυβέρνηση σημαίνει δεσμευτική συμφωνία για νέο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση της ανεργίας κατά 10% σε τρία χρόνια.
- Ισχυρή «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» στην κυβέρνηση σημαίνει, επίσης, σταδιακή αύξηση μισθών και όχι μόνο κέρδη για τους λίγους. Με βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση της παραγωγικότητας, με μείωση του κόστους δανεισμού και της ενέργειας των επιχειρήσεων και υποστήριξη της εξωστρέφειας τους.
- Ισχυρή «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» στην κυβέρνηση σημαίνει πως κανένας δημόσιος υπάλληλος, άξιος και παραγωγικός, δεν θα φοβάται για την εργασία του. Σημαίνει μέτρα ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τόνωσης της ρευστότητας, φορολογική μεταρρύθμιση... Και, φυσικά, πολιτικές για να δοθεί ζωτικός χώρος στη νέα γενιά, σπάσιμο των κατεστημένων, ανατροπή της μιζέριας και των συμβιβασμών".
Keywords
Τυχαία Θέματα