Έξω οι φασίστες από τη γειτονιά μας

12:16 12/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο ΚΟΒ Αγίου Γεωργίου – Λαχανόκηπων της Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση μεσω της οποίας καλεί την οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να απομονώσουν φασιστικές συμπεριφορές και πράξεις με αφορμή τα σύμβολα του φασισμού και ρατσιτσικά συνθήματα που παρατηρήθηκαν στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου σε σχολεία και στο Πολιτιστικό Κέντρο της συνοικίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αυτές τις μέρες τα εχθρικά προς τον λαό και μισητά σάπια σύμβολα του φασισμού (σβάστικες, στόχοι κ.ά.),

καθώς και ρατσιστικά συνθήματα παρατηρήθηκαν στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου, σε σχολεία, στο πολιτιστικό κέντρο. Τα σύμβολα και τα συνθήματα που έχουν ως θεωρία τους το ρατσισμό, την «ανωτερότητα της φυλής», τον άκρατο εθνικισμό , που προβάλλουν ως πρότυπα τον Χίτλερ, τα φασιστικά καθεστώτα που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα και με τα οποία «μολύνουν» τη γειτονιά μας είναι αυτά που «ξέβρασε» η ιστορία και η πάλη των λαών και δεν έχουν καμιά θέση στη γειτονιά μας.
Καλούμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του Αγ. Γεωργίου και όλης της Λάρισας να ορθώσουν το ανάστημά τους, κόντρα στους ναζιστές δολοφόνους, στα τσιράκια της εργοδοσίας. Τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει ο λαϊκός κόσμος της γειτονιάς μας , από αυτούς που καυχιούνται ότι είναι υμνητές του Χίτλερ, που σκοτώνουν αθώους ανθρώπους, που σακατεύουν μετανάστες, που χτυπάνε κομμουνιστές.
Την ίδια στιγμή είναι τα μαντρόσκυλα των αφεντικών σε κάθε χώρο δουλειάς και παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για την διαιώνιση αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που ευθύνεται για την φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων ανθρώπων, που αφήνουν τις πατρίδες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ο εργατόκοσμος της συνοικίας μας γνωρίζει καλά τους φασίστες Είναι αυτοί που στην περίοδο της κατοχής ήταν οι χίτες, οι ταγματασφαλίτες, οι μαυραγορίτες, αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς
Η οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων θα τσακίσει τους φασίστες σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα