Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε από αυτοκίνητα στη Χαλκιδική

13:03 14/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συμμορία που είχε διαπράξει σωρεία διαρρήξεων αυτοκινήτων στη Χαλκιδική εξάρθρωσε η αστυνομία. Τα μέλη της παραβίαζαν τα οχήματα με κατσαβίδι και αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κοσμήματα, είδη ρουχισμού και άλλα αντικείμενα. Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις διαρρήξεων, που έγιναν από αρχές Ιουλίου. Συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 25 ετών και μία 25χρονη γυναίκα, όλοι τους Έλληνες. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για

διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Χθες το μεσημέρι, τα παραπάνω άτομα προσέγγισαν σταθμευμένο όχημα λουόμενου σε παραλιακή περιοχή της Χαλκιδικής και σπάζοντας το παράθυρο με κατσαβίδι αφαίρεσαν ένα σακίδιο που περιείχε 355 ευρώ και διάφορα προσωπικά είδη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μουδανιών, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν λίγο αργότερα, μέσα σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, σε κοντινή περιοχή και να συλληφθούν. Στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε το κλεμμένο χρηματικό ποσό, ενώ εντοπίστηκε και το κλεμμένο σακίδιο, το οποίο είχαν πετάξει νωρίτερα, σε κοντινή δασική περιοχή.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες, από τις αρχές Ιουλίου του 2017, διέπραξαν ακόμα 8 διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα στην ίδια περιοχή, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων. Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκε, όπως και το κατσαβίδι που βρέθηκε στην κατοχή τους. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα