Εξαιρετικά ανήσυχη η Ε.Ε για τις συλλήψεις βουλευτών στην Τουρκία

11:25 4/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» μετά τη σύλληψη των μελών της ηγεσίας και βουλευτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και ήλθε σε επαφή με την τουρκική κυβέρνηση για το θέμα, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας .

«Εξαιρετικά ανήσυχοι με τη σύλληψη» του Σελαχατίν Ντεμιρτάς «και των άλλων βουλευτών» του HDP. «Σε επαφή με τις αρχές. Σύγκληση σύσκεψης των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αγκυρα»,

ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter η Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά τη σύλληψη τη νύκτα των δύο συμπροέδρων του φιλοκουρδικού κόμματος, του δεύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης και δέκα ακόμη βουλευτών.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ιδιαίτερα τεταμένες εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, αλλά χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο μετά τις μαζικές εκκαθαρίσεις στις οποίες προέβη ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του.

Τόσο η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, καθώς αρκετά από τα κράτη-μέλη των 28 έχουν επανειλλήμενα καλέσει τον Ταγίπ Ερντογάν να μην παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαίωματα.

Η τουρκική πλευρά μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ, υποστηρίζει ότι η κράτηση των μελών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) είναι νόμιμη, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο (TRT).

Σχετική είδηση:

Τουρκία: Συλλήψεις βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-NTDTV

Keywords
Τυχαία Θέματα