Έβρος: Αν. Τερζής: «ακατανόητη λογική και σκοπιμότητα για τα 216 μη συνταγογραφούμενα εκτός φαρμακείων

09:58 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για «ακατανόητη λογική και σκοπιμότητα», μίλησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, Αναστάσιος Τερζής, σχολιάζοντας στην ΕΡΤ Ν.Ορεστιάδας, την εξέλιξη σχετικά με την πώληση 216 μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο.
«Είναι καλό, μεταξύ φαρμάκου και αυτού που θα το καταναλώσει να υπάρχει ένας επιστήμονας που θα δίνει συμβουλές και οδηγίες. Στον σχεδιασμό που προωθείται δεν ισχύει κάτι τέτοιο» σημείωσε ο κ. Τερζής

προσθέτοντας ότι σε χώρες που εφαρμόζεται κάτι αντίστοιχο έχουν καταγραφεί δυσάρεστες συνέπειες για τη γενική υγεία του πληθυσμού». «Η έξοδος των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα φαρμακεία και η πώλησή του σε σημεία χωρίς την ύπαρξη φαρμακοποιού ή βοηθού φαρμακοποιού, εξυπηρετεί μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

The post Έβρος: Αν. Τερζής: «ακατανόητη λογική και σκοπιμότητα για τα 216 μη συνταγογραφούμενα εκτός φαρμακείων appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα