Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας: Ενημέρωση στη Θεσσαλονίκη

14:53 3/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γονιμότητας, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 17.30 στο Ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE πραγματοποιείται Εκδήλωση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για το κοινό, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας 2017: Υποστηρίζουμε τη γονιμότητα στην πράξη».
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Σωματείου Υποστήριξης Γονιμότητας «Κυβέλη» σε συνδιοργάνωση με το Embryolab, μία από τις πρωτοπόρες μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη του ομογενειακού Σωματείου AHEPA.
Φέτος, συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη γέννηση του πρώτου παιδιού εξωσωματικής γονιμοποίησης, της Louise Brown.
Όλη την εβδομάδα σε κεντρικά σημεία της πόλης εκπρόσωποι του Σωματείου Κυβέλη και ειδικοί του Embryolab, θα ενημερώνουν το κοινό για τη γονιμότητα και τη σημασία της πρόληψης αλλά και της σωστής διαχείρισής της, σε ειδικά διαμορφωμένα stand.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενημέρωσης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη, τη συγκεκριμένη εβδομάδα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Fertility Europe.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας (6/11 – 12/11) είναι ένας καθιερωμένος πια, θεσμός, ο οποίος δημιουργήθηκε από την ανάγκη για ορθή ενημέρωση σε θέματα που άπτονται της υπογονιμότητας. Σε αυτές τις εκδηλώσεις συμμετέχουν ευρωπαϊκά σωματεία με κοινές δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, καθώς στην Ευρώπη και την Ελλάδα ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα γονιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα