Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017

15:05 19/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο δίνει και φέτος δυναμικά το παρόν του στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017, μια σημαντική επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό. Το Μουσείο εμπνεόμενο από τις ΠΟΛ(ε)ΙΣ που αποτελεί το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνει ποiκίλες εκπαιδευτικές, κοινωνικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Επιγραφικό Μουσείο

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Έκθεση φωτογραφιών

του Ιταλού φωτογράφου Paolo Morello με τίτλο «Περιήγηση στην τελειότητα» με φωτογραφίες αρχαιολογικών χώρων από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Εγκαίνια 21/9/2017 και ώρα 18:30. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στη μουσική της αρχαίας Ελλάδας από τον Ιταλό συνθέτη και κιθαρίστα, Tiziano Calabrese.

Συνεργασία του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

12:00 – Ξενάγηση σε επιλεγμένα εκθέματα του μουσείου που σχετίζονται με τα οικοδομικά έργα της αρχαίας Αθήνας.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

10:30 – Ξενάγηση σε επιλεγμένα εκθέματα του μουσείου.

12:00 – Μουσική συναυλία Jazz μουσικής με τίτλο «Blue Mood» από το μουσικό σύνολο «Jazz Sextet» της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών.

Νομισματικό Μουσείο

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

19:30 – Ποιητική εκδήλωση στον κήπο του Ιλίου Μελάθρου.

Το Νομισματικό Μουσείο εμπνεόμενο από τις ΠΟΛ(ε)ΙΣ που αποτελεί το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 διοργανώνει ποιητική εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου με τίτλο «Η πόλη».

Το Μουσείο, ως χώρος ανοιχτός σε καινοτόμες, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και εικαστικές δράσεις υποδέχεται είκοσι Έλληνες ποιητές της νεότερης γενιάς που γράφουν για την πόλη και συνδιαλέγονται με τους στίχους του Αριστοφάνη.

Συμμετέχουν οι ποιητές:

Αφεντουλίδου Άννα, Γαλάνη Ελένη, Γκέζος Χρήστος Αρμάνδος, Γλυνιαδάκη Κρυστάλλη, Γώγος Θάνος, Ερηνάκης Νίκος, Ζηλάκος Βασίλης, Ιντζές Στάθης, Κάλφα Βάγια, Κατιώνη Δήμητρα, Κοντού Χάρις, Κουλούρη Μαρία, Κυρίτση Ελευθερία, Λεοντζάκος Δημήτρης, Μάινας Αλέξης, Μαργαρίτη Ειρήνη, Ντούξη Ελένη, Παναγιώτου Ευτυχία, Παπαγεωργίου Φάνης, Σιώζου Δανάη.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσει το ντουέτο κιθάρας, με τους μουσικούς Γιώργο Βλαγκούλη και Κατερίνα Μαλλίρη.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Γεώργιος Κακαβάς – Διευθυντής ΕΝΜ, Ελένη Νάκη – Μουσειολόγος ΕΝΜ, Μαρία Κουλούρη – Ποιήτρια.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

10:00-11:00 – Θεματική ξενάγηση σε ενήλικες με τίτλο «Η Αθήνα της εποχής του Ερρίκου Σλήμαν» με επίκεντρο το κτήριο του Ιλίου Μελάθρου.

Ελεύθερη συμμετοχή

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

11:00 – Διάλεξη της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ελένης Κουρμαντζή με θέμα «Ζωσιμάδες: Πεφωτισμένοι έμποροι και ευεργέτες» στην αίθουσα των Εσπερίδων.

13:00 – Παρουσίαση της λυρικής μονόπρακτης τραγωδίας «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου στην αίθουσα των Εσπερίδων.

21:00 – Συναυλία με τους MUSICA DEL CUORE – Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας «Έζησα για την τέχνη, έζησα για τον έρωτα». Συμμετέχει η ηθοποιός Νταίζη Σεμπεκοπούλου.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

12:00 – Παρουσίαση του βιβλίου «Η μεγάλη Κυρία των Νομισμάτων και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» της Ειρήνης Γρατσία στην αίθουσα των Εσπερίδων.

20:30 – Μουσική εκδήλωση στον κήπο του Ιλίου Μελάθρου συνδιοργάνωση του Νομισματικού Μουσείου με το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 – Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα