Εβδομάδα των Γεύσεων στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

18:09 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, που γιορτάζει την «Εβδομάδα των γεύσεων». Πρόκειται για έναν θεσμό που αφορά την εκπαίδευση στη διατροφή και προάγει τη γνωριμία και επαφή των επαγγελματιών -από τη γη έως το πιάτο- με το ευρύ κοινό αλλά και με τα παιδιά, από το νηπιαγωγείο ως το πανεπιστήμιο. Στόχος του θεσμού είναι η διατήρηση της πολιτιστικής γαστρονομικής κληρονομιάς και η σωστή διατροφή.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Εβδομάδας των γεύσεων», που φέτος συμπληρώνει 28 χρόνια, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

διοργανώνει πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, με θέμα τη γευστική απόλαυση και την ισορροπημένη διατροφή. Μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξής εκδηλώσεις:

9 και 10 Οκτωβρίου: Διάλεξη-Γευστική δοκιμή

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα εποχικά προϊόντα, θα συζητήσουν για τις διατροφικές συνήθειες και κυρίως για την ισορροπημένη διατροφή: Πώς μπορούμε να απολαμβάνουμε τις γεύσεις, προσέχοντας, ταυτόχρονα, την υγεία μας. Θα πειραματιστούν, επίσης, με τις γεύσεις, δοκιμάζοντας μία σαλάτα με εποχικά προϊόντα.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στα ελληνικά, σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτό σε όλους, χωρίς εγγραφή, δωρεάν.

11, 12 και 15 Οκτωβρίου: Εργαστήριο Γαλλικής Κουζίνας

Μαγειρεύω «α λα γαλλικά» στο σπίτι: είναι εφικτό! Το εργαστήριο μαγειρικής «Μαρμίτα» προτείνει τρία μαθήματα χαμηλού κόστους, για να μας αποδείξει ότι η γαλλική κουζίνα είναι προσιτή. Η σεφ και δημιουργός της «Μαρμίτας», Σμαράγδα Μακρή, θα μυήσει σε πιάτα και σπεσιαλιτέ «a la francaise» μικρούς και μεγάλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα