Ευάγγελος Γραμμένος: « Βήματα μπροστά με Χατζηπαντελή. Θα είμαι δίπλα σας»

01:26 27/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αισιόδοξος για την πορεία του Σερραϊκού ποδοσφαίρου και της νέας διοίκησης της Ε.Π.Σ. Σερρών εμφανίστηκε σε συνέντευξη του ο Ευάγγελος Γραμμένος.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

-Για τη νίκη Χατζηπαντελή:

«Το συναίσθημα που με διακατέχει είναι πλήρης ικανοποίηση και χαρά, με την έννοια ότι γνωρίζω τον Θανάση Χατζηπαντελή,

πρόκειται περί ενός ακέραιου χαρακτήρα κι ενός ανθρώπου που ασχολείται με τα δρώμενα του Σερραϊκού ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι θα είναι μια θητεία για τον Θανάση Χατζηπαντελή και τους συνεργάτες του άκρως επιτυχημένη. Πιστεύω ότι το Σερραϊκό ποδόσφαιρο χρειάζεται βελτιώσεις και γνωρίζω από τους ίδιους τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα στη διοίκηση ότι εκεί θα κινηθεί και η μεγάλη τους προσπάθεια, να μπορέσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Είναι στοιχεία τα οποία τα έχει η κίνηση του Θανάση Χατζηπαντελή και νομίζω ότι θα τα κάνει πράξη το επόμενο χρονικό διάστημα».

-Για την αλλαγή σελίδας στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο

«Είχα πάντοτε την άποψη ότι δεν μπορεί κανείς να παραμένει επί πολλά χρόνια, χωρίς να έχω να προσάψω κάτι στον απελθόντα πρόεδρο τον Χριστόφορο Χριστοφορίδη με τον οποίον βέβαια γνωριζόμαστε, έχω την άποψη όμως ότι σε μια θέση ευθύνης θα πρέπει κάποιος από μόνος του να καταλαβαίνει πότε πρέπει να αποχωρήσει ή όχι. Νομίζω πως ο απελθών πρόεδρος το κατάλαβε αυτό και δεν κατήλθε σε αυτόν τον στίβο τον τελευταίων εκλογών. Έχω την ίδια άποψη κι εγώ. Όσον αφορά τη θέση της νέας διοίκησης των Σερρών, πλέον υπό τον Θανάση Χατζηπαντελή, ότι στηρίζει την προσπάθεια μας, που ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο περίπου, είμαι άκρως ικανοποιημένος και ευχαριστημένος. Νομίζω ότι στο τέλος αυτή η προσπάθεια θα φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί όχι ο παράγοντας, όχι ο κάθε εμπλεκόμενος με το ποδόσφαιρο, κυρίως η Ελληνική κοινωνία της οποίας το αισθητήριο δεν μπορεί να το ξεπεράσει κανείς και τίποτα».

-Για το αν είναι περισσότερο ευχαριστημένος σε σχέση με άλλες Ενώσεις που πήγαν στο πλευρό του:

«Κάθε φορά το συναίσθημα που σε διακατέχει είναι ισότιμο προς όλες τις πλευρές όμως σε πολλές των περιπτώσεων έχεις και διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτές είναι που σου δίνουν το κάτι παραπάνω. Στη προκειμένη περίπτωση, ναι η Ένωση των Σερρών, έτσι όπως εξελίχθηκε όλη αυτή η διαδρομή με κάνει κατά κάτι ποιο ικανοποιημένο»

-Για το αν θα υπάρχει συνεργασία των δύο Ενώσεων:

«Η ΕΠΣ Μακεδονίας είναι στη διάθεση της ΕΠΣ Σερρών. Το δηλώνω απερίφραστα, το έχω πει και στον Σάκη Χατζηπαντελή, το έχω πει και στους συνεργάτες του, θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή, με την όποια μορφή αν θέλετε και στο μέτρο βέβαια των δυνατοτήτων της ΕΠΣ Μακεδονίας. Σε κάθε περίπτωση η ομοσπονδία την επόμενη μέρα θα σταθεί στο πλευρό της ΕΠΣ Σερρών. Επίσης αυτό είναι δεδομένο».

-Για το ότι ο Νομός Σερρών δεν είχε Σερραίο διαιτητή για πολλά χρόνια στην Α Εθνική:

«Έχω μιλήσει επανειλημμένα επί αυτών των θεμάτων. Να σας δώσω ένα μικρό παράδειγμα. Η ΕΠΣ Σερρών είναι από τις μεγάλες Ενώσεις. Φανταστείτε τώρα την ΕΠΣ Μακεδονίας με 200 ενεργά τμήματα ανδρικά και 700 τμήματα υποδομών, όπου αυτά τα δύο είναι πολύ μεγάλα σχολεία για έναν διαιτητή και είχε αφανιστεί. Και ο σύνδεσμος διαιτητών Θεσσαλονίκης με τον οποίο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία σαν Ένωση σε αντίθεση με κάποιες άλλες Ενώσεις, είχε αφανιστεί κυριολεκτικά. Μα είναι δυνατόν να στερείς το όνειρο από ένα νέο παιδί που θέλει να γίνει διαιτητής επειδή ο κάθε Γραμμένος δεν σε στηρίζει και δεν σε ψηφίζει στην διοίκηση της ομοσπονδίας; Αυτά τα «χοντρά» πράγματα, ήταν και μια εντελώς ανάλγητη συμπεριφορά των διοικούντων της ομοσπονδίας προς τις Ενώσεις που δεν τις ψήφιζαν. Εδώ σταματάει η λογική. Δηλαδή πληρώνει το μάρμαρο κάποιος εξαιτίας κάποιου άλλου. Τι λογική μπορεί να έχει αυτό; Κινείται στη σφαίρα του παραλόγου. Δυστυχώς όμως ήταν παγιωμένη τακτική των διοικήσεων της ομοσπονδίας».

-Για την προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ

«Η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ και η κάθε προσωρινή διοίκηση εκ φύσεως είναι ένα διορισμένο όργανο που έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό. Ο συγκεκριμένος σκοπός της προσωρινής διοίκησης είναι να φέρει το κανονιστικό πλαίσιο να συμφωνηθεί και να γίνει πράξη και να διαχειριστεί την καθημερινότητα. Δεν μπορεί η προσωρινή διοίκηση βέβαια να δημιουργήσει στο ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι γιατί δεν έχει τη δυνατότητα, γιατί από τη φύση της είναι προορισμένη για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Άρα λοιπόν η προσωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας πρέπει να τελειώσει αυτά για τα οποία έχει πάρει την εντολή και στη συνέχεια να προκηρύξει τις εκλογές για να βγει μια δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση η οποία θα έχει και την ευθύνη και την υποχρέωση να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο και το επόμενο στάδιο είναι όχι απλά η διαχείριση μιας κατάστασης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά η δημιουργία νέων κανόνων και κυρίως η ανάκαμψη αυτής της άποψης που επικρατεί για τέλμα και καχυποψία στο ποδόσφαιρο, θα είναι η ανάκαμψη της ουτοσώστε να μπορέσει η κοινή γνώμη να καταλάβει ότι κάπου αλλού πηγαίνει το πράγμα, υπάρχει άλλη κατεύθυνση για να αρχίσει σιγά σιγά ο κόσμος να επιστρέφει στο γήπεδο. Για μένα είναι ένα στοίχημα αυτό».

-Για το χρόνο των εκλογών:

«Θα ήταν παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη του οποιουδήποτε όχι μόνο εμού πιστεύω όμως ότι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η ΦΙΦΑ θα γίνουν οι εκλογές»

-Για την 5μελή επιτροπή που δημιούργησαν αυτές τις μέρες και τις επαφές που θα κάνουν:

«Καταρχήν θα ολοκληρώσει το έργο της, αυτό δηλαδή που έχουμε πει, να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα όσον αφορά το καταστατικό κ.τ.λ. να καταγράψει μια μίνιμουμ συμφωνία έστω, να πει ποια είναι η κατεύθυνση ως προς το κανονιστικό πλαίσιο και να το μεταφέρει αυτό εκεί που πρέπει να το μεταφέρει δηλαδή στην ΦΙΦΑ, στην προσωρινή διοίκηση και στον υφυπουργό αθλητισμού»

-Για τον υφυπουργό αθλητισμού που θέλει την εξυγίανση:

«Μακάρι να το κάνει, δεν τον έχω συναντήσει ακόμα ακούω όμως κι εγώ ότι πρόκειται περί ενός ανθρώπου που έχει πραγματικά τη βούληση να προσφέρει με την έννοια συμμετέχω σε αυτό το καθημαγμένο ποδόσφαιρο και θέλω να το φτιάξουμε όλοι μαζί».

-Για την συναίνεση που ζητά η πλευρά Ελευθεριάδη:

«Είχα πάντοτε την άποψη και την είπα από την πρώτη μέρα της επιλογής μου τον Αύγουστο ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να πάει ενωμένο. Η συναίνεση βέβαια έχει προϋποθέσεις. Δεν μπορούμε να μιλάμε για συναίνεση από τη στιγμή που θα υπάρξουν πρόσωπα, δεν αναφέρομαι βεβαίως στον κ. Ελευθεριάδη αλίμονο, πρόσωπα τα οποία με τις ενέργειες, τις πράξεις και τις καλύψεις τους έχουν απαξιώσει το άθλημα. Εκεί δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος. Σαφώς όμως και υπάρχουν υγιείς δυνάμεις, όπως υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στη δικιά μας πλευρά, υπάρχουν και στην άλλη πλευρά, είναι βέβαιο αυτό. Εάν λοιπόν θα συμφωνήσουμε ότι πρέπει το καράβι να πάει προς τη μια κατεύθυνση όλοι θα ήταν ευχής έργο».

Φωτογραφίες :eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα