Ευ. Τσακαλώτος: Εντυπωσιακό το επίπεδο υποκρισίας της ΝΔ (video)

21:16 19/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το 2018 προβλέπονται 1,83 δισ. ευρώ για κοινωνική πρόνοια», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας τη ΝΔ για «εντυπωσιακό επίπεδο υποκρισίας» και καλώντας την ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσει ποιό οικονομικό πλαίσιο προτείνει στην κοινωνία.

«Αυτά τα 1,83 δις που είναι για κοινωνική πρόνοια δεσμεύστε ότι θα μείνει έτσι;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι «ο προϋπολογισμός

είναι δίκαιος εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου που έχει τη λιτότητα ως κυρίαρχη κατεύθυνση στην ευρωπαϊκή πολιτική».

«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι μια προσπάθεια, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, να φέρει σταθερότητα, να βγούμε από τα μνημόνια, να βάλει τη βάση του κοινωνικού κράτους και να βελτιωθούν οι δείκτες της οικονομίας», επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών και για το τραπεζικό σύστημα τονίζοντας ότι «οι τράπεζες έχουν 22 δισ «καβάντζα» για να αντιμετωπίσουν τα crash test και τα κόκκινα δάνεια».

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε τα δημοσκοπικά γραφήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τα οποία ανέστρεψε κατά την πρακτική που ορίζει, όπως είπε, «το κατά Σκάι Ευαγγέλιο».

«Πήρα τον αγαπημένο τηλεοπτικό σταθμό της αντιπολίτευσης, τον Σκάι, πήρα και την πηγή από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ήθελα να δείξω πώς πηγαίνει η ΝΔ τους τελευταίους επτά μήνες», είπε ο υπουργός δείχνοντας στην εθνική αντιπροσωπεία τους δημοσκοπικούς δείκτες και πρόσθεσε: «Βλέπετε μια καθοδική τάση. Αλλά επειδή είναι Χριστούγεννα, έστρεψα τους δείκτες κατά το Σκάι Ευαγγέλιο. Δηλαδή έστρεψα τους πρώτους μήνες τελευταίους και τους τελευταίους μήνες πρώτους, για να έχουν καλά Χριστούγεννα, για να φαίνεται ανοδική πορεία στη ΝΔ. Γιατί θέλω να κάνετε καλά Χριστούγεννα, να συνεχίσετε να νομίζετε ότι έχετε ανοδική πορεία και να μην αλλάξετε τίποτα από την πολιτική σας, γιατί εμάς μας βοηθάει πάρα πολύ και είμαστε ευγνώμονες. Γιατί χωρίς αναπτυξιακή πολιτική και εναλλακτική στρατηγική, νομίζω πως αυτή η πορεία η ανοδική της χώρας, θα συνεχίσει για πολλά χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα