Ετοιμάζεται το πολυνομοσχέδιο για την Βουλή με στόχο το Eurogroup

17:13 3/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τελικό στόχο να έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου ετοιμάζεται το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να έλθει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα πριν το Euroworking Group (EwG) της 11ης Ιανουαρίου και ιδανικά έως την Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου.

Το EwG αναμένεται να αποτιμήσει την κατάσταση στο μέτωπο των δεκάδων προαπαιτούμενων

της τρίτης αξιολόγησης που εκκρεμούν από τα 113 συνολικά.

Σημειώνεται ότι τόσο το Eurogroup όσο και το EWG θα έχουν νέους επικεφαλής τους κ.κ. Σεντένο και Φλάιμπριφ που διαδέχονται τους κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Βίζερ.

Ανάμεσα στα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν ξεχωρίζουν η διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια – επιχειρησιακά σωματεία, η μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων και η διάταξη που θα δίνει προτεραιότητα στους εργαζόμενους εταιρειών που οδηγούνται σε πτώχευση έναντι του Δημοσίου και των τραπεζών.

Η διάταξη για την απεργία προβλέπει ότι απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία για τη κήρυξη απεργίας. Σχετική διάταξη για την απεργία στα πρωτοβάθμια – επιχειρησιακά σωματεία είχε κατατεθεί στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017 αλλά αποσύρθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα