Εθνικές εκλογές το 2014 «βλέπει» ο Φώτης Κουβέλης

10:32 26/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Η έξοδος από την κρίση είναι ταυτόσημη με την έξοδο από τις μνημονιακές πολιτικές και αυτό η κοινωνία το αντιλαμβάνεται, όχι όμως και η κυβέρνηση, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών , ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.Παράλληλα τονίζει, ότι το κλίμα που διαμορφώθηκε από τα ίδια τα στελέχη της τρόικας, δεν πείθει ότι αφήσαμε πίσω τα χειρότερα, καθώς όσα επίκεινται μετά τις εκλογές για τα εργασιακά, όπως η απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και η κατάργηση
τριετιών, κινούνται στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση.

«Η χώρα δύσκολα θα αποφύγει τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών μέσα στο 2014», εκτιμά ο κ . Κουβέλης, σημειώνοντας ότι θρυαλλίδα εξελίξεων δεν θα αποτελέσει μόνο η κάλπη, αλλά και η εμμονή της κυβέρνησης ΝΔΠΑΣΟΚ να ακολουθούν πολιτικές που βυθίζουν την κοινωνία και τη νέα γενιά στην απόγνωση.

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας «αποτελούν μόνοδρομο», αλλά , όπως είπε , «προφανώς, όχι μιας κυβέρνησης όπως η σημερινή, που επιμένει πεισματικά σε ένα πολιτικό και οικονομικό μείγμα αποτυχημένο και επικίνδυνο».

«Ο τόπος χρειάζεται μια προοδευτική κεντροαριστερά, που θα σταθεί απέναντι, τόσο στις συντηρητικές πολιτικές, όσο και στους ανεδαφικούς δογματισμούς» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και προσθέτει: «Ο προοδευτικός πόλος δεν μπορεί να είναι ούτε δορυφόρος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ούτε αρωγός του αριστερού λαϊκισμού. Ή θα είναι προοδευτικός, ή δεν θα υπάρξει».

Σε άλλη συνέντευξή του, σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι δεν υπάρχει «υπόβαθρο» στην κοινή του εμφάνιση με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, τη Δευτέρα.

Παράλληλα κύκλοι της ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν οτι η συνύπαρξη των δύο ανδρών, στην παρουσίαση ενός βιβλίου, είναι σύμπτωση και έχει συμβεί και στο παρελθόν, με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Τσίπρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα