Εθνικά θέματα και Κυπριακό στη συνάντηση Παυλόπουλου-Κουτσούμπα

17:16 2/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τα εθνικά θέματα, όπως την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, εκτός από το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες, υπάρχουν πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό και τη χώρα μας, σε μία στιγμή και σε μία περίοδο, που οξύνονται οι αντιθέσεις, οι ανταγωνισμοί,

οι επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

«Η όξυνση των αντιθέσεων, των ανταγωνισμών, οι πολεμικές συγκρούσεις και η συσσώρευση στρατιωτικών όπλων και δυνάμεων σε όλη την περιοχή, από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, την Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Μέση Ανατολή, δεν προοιωνίζονται θετικά βήματα και ζητήματα για τους λαούς και κυρίως για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι συνεχόμενες, το τελευταίο διάστημα, προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν, η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, η αμφισβήτηση του Αιγαίου και των νησιών της πατρίδας μας, όπως επίσης και οι εξελίξεις με το νέο Σχέδιο Ανάν, ουσιαστικά σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου, που προωθείται αυτό το διάστημα με εντατικούς ρυθμούς, αποτελούν ζητήματα που «θα πρέπει να μας κάνουν να βρεθούμε ακόμα περισσότερο, ως ελληνική κοινωνία, ως ελληνικός λαός, σε ετοιμότητα, σε επαγρύπνηση και σε κινητοποίηση».

«Το ΚΚΕ θα συμβάλλει, θα συνεχίσει να συμβάλλει με την τοποθέτησή του, υπεύθυνα, σταθερά, έτσι ώστε να αξιοποιείται στην κατεύθυνση επίλυσης αυτών των προβλημάτων όλων, σε όφελος της ειρήνης, σε όφελος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, της Κύπρου, σε όφελος των λαών της περιοχής», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα