Έσπασε τα… χρονόμετρα ο Γιώργος Ασπουγαλής

14:12 16/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις φορές πανελλήνιο ρεκόρ έκανε τις τελευταίες είκοσι μέρες ο αθλητής του Κ.Σ. Σέρρες 2005 Γιώργος Ασπουγαλής.

Ο Σερραίος αθλητής πέτυχε τα δύο ρεκόρ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης παίδων-κορασίδων που διεξάγεται στην Πάτρα στα 50 μέτρα πρόσθιο παίδων. Ξεκίνησε το Σάββατο 15 Ιουλίου με τα πρωινά προκριματικά εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό με το 28.76 και το απόγευμα κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο

είχε σημειώσει λίγες ώρες πριν σταματώντας το χρονόμετρο στο 28.49.

Ο Γιώργος Ασπουγαλής με το χρυσό μετάλλιο

Ο Γιώργος Ασπουγαλής είχε σημειώσει το πρώτο ρεκόρ λίγες μέρες πριν στις 28 Ιουνίου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στη Νετάνια του Ισραήλ που είχε κάνει χρόνο 28.92 έτσι κατάφερε μέσα σε ένα διάστημα λίγων ημερών να σπάσει τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων.

Το χρονόμετρο έδειξε 28.49 και τρίτο πανελλήνιο ρεκόρ για τον Σερραίο αθλητή

Ο Γιώργος-Αρκάδιος Ασπουγαλής σε δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, μίλησε για το κατόρθωμά του, τονίζοντας:

«Δεν ήξερα τι θα κάνω στο πρωτάθλημα γιατί την Τετάρτη που ήρθαμε ανέβασα πυρετό και την επόμενη μέρα διαγνώστηκα με αμυγδαλίτιδα. Η ψυχολογία μου έπεσε αρκετά και δεν ήξερα τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες. Ο χρόνος στον προκριματικό αλλά και η επίδοση στον τελικό ήταν κάτι τελείως απρόβλεπτο για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους προπονητές μου Τέλη Μυστακίδη και Σπύρο Καλαμπαλίκα που κατάφεραν να με φέρουν σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι, καθώς την ομάδα μου και την οικογένεια μου που με στήριξαν ολόκληρη τη χρονιά».

Τρία πανελλήνια ρεκόρ σε λίγες μέρες για τον Γιώργο Ασπουγαλή

Ο προπονητής του Σερραίου πρωταθλητή Σπύρος Καλαμπαλίκας είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το χθεσινό αποτέλεσμα και περιμένουμε αντίστοιχα και σήμερα στα 100 μ. πρόσθιο. Είναι μεγάλο κατόρθωμα για τον Σερραίο αθλητή, που δυστυχώς προπονείται σε τόσο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες»

Keywords
Τυχαία Θέματα