ΕΡΤ2: «Μοιραία φεγγάρια» – Νέα κυπριακή σειρά

02:40 3/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τέσσερα επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική εισβολή

έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 85ο

Η Μαρία, την ώρα που εργάζεται, νιώθει την ΄Ελντα να την παρακολουθεί με ύφος χαιρέκακο και δεν καταλαβαίνει γιατί. ΄Ενας αστυνομικός ψάχνει τον Βασίλη Νικοδήμου, σύζυγο της Ασπασίας, η οποία έχει εξαφανιστεί. Η Τζένη αδημονεί για την άφιξη του Ανδρέα και τελικά μπροστά της, αντί για τον Ανδρέα , βλέπει τον Φίλιππο. Του ζητάει να φύγει, δεν θέλει να τον βλέπει στα μάτια της. Η ΄Ελντα συνεννοείται με τον Γιάννη ότι αύριο θα είναι η μεγάλη μέρα.

Επεισόδιο 86ο

Ο Ανδρέας θα πρέπει να λείψει και σήμερα από τη δουλειά, ευτυχώς όμως τα νέα είναι καλά, η διόγκωση στο λεμφαδένα δεν ήταν τελικά χτύπημα του AIDS, όπως φοβήθηκαν. Ο αστυνομικός φτάνει στο σπίτι του Έκτορα, ψάχνοντας την Ασπασία.

Επεισόδιο 87ο

Ο Βασίλης απαντάει ψύχραιμα σε όλες τις ερωτήσεις του αστυνομικού. Η Μάρθα φτάνει στο σπίτι του ΄Εκτορα, βλέπει να βγαίνει ο αστυνομικός και ταράζεται. Η ΄Ελντα βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της για την απόδραση του Γιάννη.

Επεισόδιο 88ο

Ο ΄Εκτορας πληροφορεί τον Βασίλη για την απόδραση του Γιάννη και του εφιστά την προσοχή, αφού την τελευταία φορά στόχος του ήταν ο ΄Εκτορας. Στην εταιρεία φτάνει η Λίζα και ζητάει από τον Αλέξανδρο πληροφορίες για τον Γιάννη Αποστόλου. Αιφνιδιάζεται από την είδηση της απόδρασης. Ο Γιάννης, μεταμφιεσμένος, ακολουθεί με το αυτοκίνητό του τη Μιράντα, της κόβει το δρόμο, την απειλεί με όπλο και τη ναρκώνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα