ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

15:04 11/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 11-4-2018

-Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση Ανακατασκευή Τεχνικών Απορροής Ομβρίων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Κεφαλονιάς», ποσού 71.000,06 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψε την Τετάρτη 4 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

-Υπεγράφη εχθές, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, η σύμβαση για το έργο του Εργοστασίου Επεξεργασίας Νερού στο Αργοστόλι, ανάμεσα στον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση,

τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ανουσάκη, καθώς και τον ανάδοχο του έργου Διονύση Γεωργόπουλο από την «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 7,247,130.40 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και αφορά στην προμήθεια της μονάδας αφαλάτωσης και την 12μηνη δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας, καθώς και την 6ετή κανονική λειτουργία της.

-«Στο πλαίσιο των επαφών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους «Blue Panorama», η οποία συνδέει με την Ρώμη και τα 4 αεροδρόμια που εξυπηρετούν τα νησιά μας, ήδη στο περιοδικό αυτής με τίτλο «MondoBlue», για τους επόμενους τρεις μήνες, θα περιλαμβάνεται τρισέλιδη καταχώρηση για τα Ιόνια Νησιά, σε 6.000 αντίτυπα», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Νησιωτικής Πολιτικής της ΠΙΝ, Σπ.Γαλιατσάτος.

-«Ως Αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου διαμαρτυρόμαστε για τη στάση του Υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιήσει τις μεταθέσεις, με βάση τα «επεξεργασμένα» οργανικά κενά από τους Περιφερειακούς Διευθυντές και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και όχι με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων», επισημαίνει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου. «Όσο η πολιτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών συνεχίζεται , τόσο οι μεταθέσεις θα είναι ελάχιστες. Μόνο με μόνιμους διορισμούς θα ανοίξουν μεταθέσεις», καταλήγει η ΕΛΜΕΖ.

-Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς Ιθάκης, καλεί σε νέα σύσκεψη φορέων, σωματείων, εργαζομένων σήμερα Τετάρτη 11 /4/ 2018 στις 7 μ.μ «για να εκτιμήσουμε την ως τώρα δραστηριότητά μας και να προετοιμάσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι στην οργανωμένη προσπάθεια Κυβέρνησης – Κεφαλαίου-ΕΕ να εξαφανίσουν κάθε ίχνος δημόσιας υγείας προκειμένου να την αναλάβουν οι επιχειρηματίες αλλά και προκειμένου να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για να πληρωθούν οι δανειστές και να πριμοδοτηθεί το μεγάλο κεφάλαιο», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το συνδικαλιστικό όργανο.

-Συνελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα, στα αεροδρόμια της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς, 7 συνολικά αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν και Τουρκίας, ηλικίας από 20 έως 55 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.
Ειδικότερα, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, το Μ. Σάββατο (07-04-2018), το πρωί, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, διαπίστωσαν ότι ένα ζευγάρι υπηκόων Αφγανιστάν, ηλικίας 55 και 50 ετών μαζί με την ανήλικη κόρη τους, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό το Άμστερνταμ.
Αντίστοιχα, στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, κατά την διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, το Μ. Σάββατο (07-04-2018) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, 3 υπήκοοι Τουρκίας 20, 25 και 29 ετών και 2 υπήκοοι Αφγανιστάν 46 και 43 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν με την χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Μιλάνο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην -κατά τόπο- αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

-Κατά τη διάρκεια ελέγχων την Μ.Πέμπτη 05.04.2018, στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 20 πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Συνελήφθη ένας 22χρονος υπήκοος Ουκρανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε στην κατοχή του 5 καπνογόνα και 15 βεγγαλικά-πυρσούς. Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου. Ο 22χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

-Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄, καλεί τα μέλη του, το Σάββατο 14 Απριλίου και ώρα 5 το απόγευμα., στον Πολυχώρο-Καφέ ΄΄ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ΄΄,στην πλατεία Σολωμού, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου. Σε περίπτωση μη απαρτίας κατά την αναφερόμενη ημερομηνία, η Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το Καταστατικό, συνέρχεται το Σάββατο 21 Απριλίου, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα.

-Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ», προσκαλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 έως 21.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο). Σε περίπτωση μη απαρτίας μελών, η επαναληπτική ΓΣ ορίζεται για τις 25 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο.

-«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον χαμό του Διονυσίου Καμπίτση. Υπήρξε δυναμικό στέλεχος της παράταξης και ένας ευπατρίδης της πολιτικής. Για όλους εμάς υπήρξε παράδειγμα ήθους και προσφοράς προς την πατρίδα, τη Ζάκυνθο και την παράταξη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», επισημαίνει σε ανακοίνωση της, η ΝΕ ΝΔ Ζακύνθου.

-Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ευχαριστεί θερμά το προσωπικό του Δήμου, του Συνδέσμου Καθαριότητας, των Τεχνικών Συνεργείων, της ΔΕΥΑΖ, της πεζής καθαριότητας, της Δημοτικής Αστυνομίας, και του Γραφείου Κίνησης Οχημάτων, για το γεγονός πως δούλεψαν νυχθημερόν για να είναι η πόλη καθαρή και να γίνουν με λαμπρότητα οι ιερές εκδηλώσεις του Πάσχα.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, και ο Αντιδήμαρχος Αλυκών και υπεύθυνος των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ζακύνθου Νικόλαος Πέττας, ευχαριστούν θερμά τους συντελεστές της παράστασης «Τριώ γενιώνε ριζικό, τριώ γυναικών ορμήνειες» (Σύγχρονο Ζακυνθινό Λαϊκό Θέατρο Σαρακινάδου), που, κατά τη διάρκεια της παράστασης, την Δευτέρα 9 Απριλίου, αποφάσισαν να έχουν κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και να συλλέξουν φαγητά μακράς διαρκείας και φάρμακα για τις δομές μας, όπως είναι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

-Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.) ενημερώνει πως ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για την μουσική παράσταση «ΣΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ» με τον συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη και τους συνεργάτες του σε μια συναυλία που τα έχει όλα. Μουσικά αφιερώματα στους ήχους των μεγάλων μας δημιουργών, αλλά και μουσικές διαδρομές με επιτυχίες των μεγαλύτερων λαϊκών τραγουδιστών και συνθετών μας: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Καλδάρα, Λοΐζο, Πλέσσα, Πάνου, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Χιώτη, Διονυσίου, Αλεξίου, Καζαντζίδη, Μαρινέλλα. Τραγούδι: Χριστίνα Μιχαλάκη και -η Κεφαλλονίτικης καταγωγής -Μελίσσα Μαρκαντωνάτου.
Τιμή Προπώλησης 12€-στο Ταμείο15€. Προπώληση εισιτηρίων, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος», τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, ΦΠΑ, δευακ, εταιρεία, blue, σχολεια, ελμε, νέα, συλληψεις, θλίψη, προσφορες, νεα δημοκρατια, πασχα, θεατρο, αγκαλια, ert, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, δωρο πασχα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, μαρινελλα, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, αστυνομικο τμημα, ημερομήνια, θλίψη, αφγανισταν, ηγεσια, ιονια, ιχνος, μιλανο, μουσικη, νησια, πλαισιο, προγραμμα, πτησεις, πυροτεχνηματα, ρωμη, ωρα, αεροδρομιο, αλεξιου, αμστερνταμ, βεγγαλικα, φαγητα, γεγονος, δευακ, δευτερα, δικτυο, δυναμικο, εγγραφα, αιθουσα, ευρω, ελμε, εταιρεία, ετων, ζακυνθο, ιδια, ιδιο, υποθεση, ιονια νησια, λειτουργια, μελισσα, μηνες, νικο, οχηματων, πεμπτη, πρωι, πτηση, σαββατο, σολωμου, σωματειο, τμημα, υπηκοος, φαρμακα, χριστινα, χωμα, χρημα, ωρες, εθνικο, χιωτη, παυλος, υγειας, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα