ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Τοπικές και Περιφερειακές ειδήσεις

14:53 24/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και Περιφερειακές ειδήσεις – 24/1/2018

-Με αφορμή αναφορά του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών (ΕΝΙΖ) του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου (ΓΝΖ) σε τοπική εφημερίδα, η Διοίκηση του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος, σε ανακοίνωση-απάντηση, την οποία υπογράφει η Διοικήτρια Δέσποινα Τσαρίδου, επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η συνεχής αναφορά στην επιλογή του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, και μάλιστα χωρίς να αναφερθεί ότι οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων έχουν απορριφθεί,

τείνει να καταστεί εμμονική και δεν συνάδει με το κύρος και το σεβασμό που αρμόζει στο πρόσωπο αυτού και στην προσφορά του στους πολίτες του νησιού. Περαιτέρω , η Διοίκηση ενημερώνει αρμοδίως και κάνει συνεχείς προσπάθειες για να καλύψει το κενό του Αναισθησιολογικού Τμήματος , μετά τη λήψη αναρρωτικής άδειας από την υπηρετούσα ιατρό. Όσον αφορά στο «πόρισμα Πέτρου», η Διοίκηση έχει ενημερώσει την κοινή γνώμη με σχετικό Δελτίο Τύπου στις 30.11.17 και έχουν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες .Τέλος, σχετικά με το θέμα της αναστολής της λειτουργίας των χειρουργείων του Νοσοκομείου, η διακρίβωση των αιτιών που την προκάλεσαν αποτελεί αντικείμενο εξελισσόμενης ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας».

-Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων (ΠΣΙΝ), στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα για το θέμα των πλειστηριασμών, με το οποίο, μεταξύ άλλων ζητά: Την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας αξίας έως 300.000 €, αντικειμενική αξία, με τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου για το θέμα, και την ορθολογική διαχείριση συνολικά του ζητήματος των δανείων καθώς και του πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ειδικότερα όταν αφορούν ανθρώπους με μικρά εισοδήματα, ανέργους, βαριά ασθενείς ή ανάπηρους και εν γένει για όσους μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ότι έχουν πληγεί από την κρίση των τελευταίων χρόνων.

-Στην κατάθεση αίτησης με την οποία ζητούν την άμεση ανάκληση του πρωτοκόλλου εγκατάστασης του εξοπλισμού για την ενδιάμεση διαδικασία στην διαχείριση των σκουπιδιών, στην διαχειριζόμενη, ως δημόσια δασική έκταση στην θέση «Λίβας» προχώρησαν μέλη του περιβαλλοντικού συλλόγου «Βραχιώνας». Με την εν λόγω αίτηση καλούν τις αρμόδιες αρχές, να προβούν άμεσα σε έλεγχο για την τήρηση της νομιμότητας.

-Άρχισε εχθές και ολοκληρώνεται σήμερα το σεμινάριο Advanced Communication, που πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο από τις 10 το πρωί έως 6 το απόγευμα. Το σεμινάριο αυτό γίνεται στα πλαίσια υλοποίησης της στρατηγικής για την βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας, αναφέρει το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 26953-61315 (αρμόδια υπάλληλος Αθηνά Κάρδαρη) ή στο email: [email protected]

-Μεγάλη αύξηση των τουριστών αναμένεται και φέτος στο Ιόνιο, από την Ολλανδία, μετά από συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Στην έκθεση που διεξήχθη στην Ουτρέχτη από 9 έως 14 Ιανουαρίου, υπήρξαν ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις για την αύξηση των κρατήσεων από την Ολλανδία στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τους Tour Operators, αξιοσημείωτα ανοδική είναι η φετινή αύξηση των κρατήσεων, σε σχέση με πέρυσι, για τα Ιόνια Νησιά, επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.

-Στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των παραγωγών που καλούνται να αποφασίσουν για την εφαρμογή του προγράμματος Δακοκτονίας, πραγματοποιούνται σχετικές ενημερώσεις, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Γεωτεχνικών Ζακύνθου. Συγκεκριμένα: Σήμερα, Τετάρτη , Πρώην Δημαρχείο Αλυκών, Καταστάρι, αύριο Πέμπτη , Πρώην Δημαρχείο Αρκαδίων, Βανάτο και την Παρασκευή, Πολιτιστικό Κέντρο Μαχαιράδου (απέναντι από το Ταχυδρομείο), με όλες τις ενημερωτικές συναντήσεις να αρχίζουν στις 6μμ.

-Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄, ενημερώνει τα μέλη του, ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιηθεί , το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 21:00 μ.μ. στην Κοσμικό Κέντρο ΄΄LACITE΄΄, στο Σαρακινάδο. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Τηλ.26950-48435.

-Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουλικάδου«ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» πραγματοποιεί την Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση του Συλλόγου το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 8.00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκουλικάδου. Στην εκδήλωση συμμετέχει η μικτή χορωδία Ζακύνθου «Το Φιόρο του Λεβάντε» και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

-Η θεατρική παράσταση “Το Φιόρο του Λεβάντε” του Γρηγόριου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Καμπίτση, ανεβαίνει από το «Ιόνιο Θέατρο», από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου (εκτός Δευτέρας και Τρίτης), στις 21:15, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου. Τηλέφωνο κρατήσεων: 26950 -61343

ΕΝΩΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ σας προσκαλεί στον Αποκριάτικο χορό της παροικίας, που θα γίνει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ώρα 20.30, στο ξενοδοχείο TITANIA. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ μέχρι Τετάρτη, 31/1/2018 με ταυτόχρονη κατάθεση στο λογαριασμό της ΕΝΩΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» 1. Σαρακίνη Στέλλα 2105234950 2. Καμβάση Άννα 2108617035, 6974095382

-Η ΚΕΔΗΚΕ και η Οργανωτική Επιτροπή του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού ενώνουν και φέτος τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν σε όλους τους Κεφαλονίτες αλλά και στους επισκέπτες το πιο τρελό το πιο πολύχρωμο το πιο διασκεδαστικό Καρναβάλι. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 2671360952.

-Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου με την προβολή της Ελληνικής ταινίας: «ΤΖΑΜΑΪΚΑ», ενημερώνει η ΚΕΔΗΚΕ. ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Παρασκευή 26/1 : 9.00μμ-Σάββατο 27/1 : 6.30μμ & 9.00μμ-Κυριακή 28/1 : 7.00μμ

Keywords
Τυχαία Θέματα