ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 17-3-2017

10:32 17/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νεολαία-Ευρώπη

Περιφερειακή Συνάντηση Νέων με τίτλο: «Οι Νέοι στο Βήμα»

Με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, στο πνεύμα της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και προωθώντας την αρχή του Δομημένου Διαλόγου (Structured Dialogue), το Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών ΔΠΘ,

διοργανώνει Περιφερειακή Συνάντηση Νέων με τίτλο: «Οι Νέοι στο Βήμα: Προβληματιζόμαστε, Συζητούμε, Προτείνουμε για την δική μας Ευρώπη».

Η συνάντηση θα λάβει χώρα αύριο στην αίθουσα της παλιάς Νομικής στην Κομοτηνή και θα συμμετέχουν 200 νέοι από όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, 27 εκπρόσωποι φορέων, 4 συντονιστές, 8 rapporteur.

Εκπαίδευση

Ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης με θέμα «Πιλοτική παρέμβαση στα νηπιαγωγεία της Θράκης»

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης με θέμα την «Πιλοτική παρέμβαση στα νηπιαγωγεία της Θράκης – στην μακροσκελή ανακοίνωση καταλήγοντας, δηλώνουν αντίθετοι με την πιλοτική παρέμβαση στα νηπιαγωγεία της Θράκης και θα υπερασπιστούμε την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των νηπίων, το δημόσιο νηπιαγωγείο καθώς και όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν σ΄αυτό και ζητούνε:
Την απόσυρση του προγράμματος «Πιλοτικής Παρέμβασης στα νηπιαγωγεία της Θράκης» που ανακοινώθηκε από το ΙΕΠ.
Αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του παιδαγωγικού υλικού των νηπιαγωγείων
2χρονη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή
Συστηματική κατάρτιση και συνεχή επιμόρφωση σε θέματα διαπολιτισμικής αγωγής
Μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης

Κόμματα

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Α.Μ.-Θ. για την Πιλοτική παρέμβαση στα νηπιαγωγεία της Θράκης

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Α.Μ.-Θ. για την Πιλοτική παρέμβαση στα νηπιαγωγεία της Θράκης μεταξύ άλλων αναφέρει πως,
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα από θέση αρχών σέβεται και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων.Οι μειονότητες μπορούν και πρέπει να αποτελούν γέφυρες φιλίας ανάμεσα στους λαούς
Εκδήλωση της ΛΑΕ με τον Γ.Τόλιο την Παρασκευή στην Ξάνθη
Ανοιχτή δημόσια πρόσκληση προς την κοινωνία να προσέλθουν στην εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας Ξάνθης, σήμερα στις 19:00, στο Dony’s Coffee, και να ενημερωθούν για την πρόταση εξόδου από την κρίση από τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του κόμματος, κ. Γιάννη Τόλιο, απηύθυνε ο Γραμματέας της ΛΑ.Ε Ξάνθης κ. Άγγελος Κολώνιας.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίο του κ. Τόλιου: «Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα- αφετηρία εξόδου από την κρίση» και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Υγεία

Εκστρατεία προληπτικής ιατρικής

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής της Ανοιχτής Αγκαλιάς στην ακριτική Θράκη.
Την ομάδα πλαισίωναν 32 ιατροί και νοσηλευτές όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων από τα δημόσια νοσοκομεία Παίδων Π.& Α. Κυριακού, Αγία Σοφία, Λαϊκό, ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
Οι εθελοντές επισκέφτηκαν τις Δημοτικές Κοινότητες Εχίνος, Μελίβοια, Σμίνθη, Δημάριο, Κοτύλη, Σέλερο, Σήμαντρα και Κιμμέρια, όπου εξετάστηκαν συνολικά 601 παιδιά, από βρέφη έως 14 ετών και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.000 ιατρικές πράξεις.
Παράλληλα αντιμετωπίστηκαν έκτακτα περιστατικά, τα οποία παραπέμφθηκαν στην Χειρουργική Παιδιατρική Κλινική Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης.
Σε κάποιες περιοχές διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων παιδιών και μέρος αυτών καλύφθηκε από την Ανοιχτή Αγκαλιά.
Αξίζει να σημειωθεί πως η προσέλευση των παιδιών ήταν εντυπωσιακή, όπως εξαιρετική ήταν και η συνεργασία και η υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας προς τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές.

Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη

Επιβράβευση με υποτροφίες μαθητών της Γ’ Τάξης των Λυκείων από το Συλλόγο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»με δωροεπιταγές ύψους διακοσίων ευρώ προτίθεται να χορηγήσει σε πέντε αριστούχους μαθητές, την απόφαση αυτή κοινοποίησε σε διευθυντές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων Ξάνθης, Χρυσούπολης και Καβάλας.
Σύλλογοι
Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής προσκαλεί το κοινό στον χορό της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς αύριο και ώρα 20.30 στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Εκδηλώσεις

Γεωπολιτικές αναταράξεις

Hμερίδα με θέμα «Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο» διοργανώνεται το Σάββατο 18/3/ στις 5 το απόγευμα στην Ξάνθη ,στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Natassa» .

Πολιτισμός

Επανακυκλοφορεί το «Σταβέντο» του τραγουδοποιού Θανάση Γκαϊφύλλια

Επανακυκλοφορεί το «Σταβέντο» (1999 – Δίσκοι Κύτταρο Κομοτηνής) του τραγουδοποιού Θανάση Γκαϊφύλλια, σε 200 συλλεκτικά βινύλια, από την B-OTHERSIDE RECORDS.
Το «Stavento», που κυκλοφόρησε το 1999 σε cd από τον ίδιο το Θανάση Γκαϊφύλλια και το προσωπικό του label «Δίσκοι Κύτταρο Κομοτηνής», είναι ένα άλμπουμ γεμάτο από τραγούδια κοινωνικά, πολιτικά και άκρως επίκαιρα, παρά τα 18 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την πρώτη του έκδοση.

Χάρτινες και μουσικές πόλεις παρέα με τον συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη στη ΦΕΧ

Η Λέσχη ανάγνωσης της Φ.Ε.Ξ. το Βιβλιοπωλείο Πυργελή και η Μουσική βιβλιοθήκη Ξάνθης «Σόνια Θεοδωρίδου» οργανώνουν την εκδήλωση «Ο Θωμάς Κοροβίνης μας ταξιδεύει με τα βιβλία του στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη»το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 21.00μμ στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία στο Εθνολογικού Μουσείου Θράκης

Ο Αλέξανδρος Κεβόπουλος φιλοξενεί τον Βαγγέλη Κοντόπουλο στην Αλεξανδρούπολη, για ένα μουσικό αφιέρωμα σε ποίηση του Ν. Καββαδία, αύριο στις 9:00 μ.μ., στο καφέ του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης. Την εκδήλωση διοργανώνει το Σωματείο Φίλων του ΕΜΘ
Βαγγέλης Κοντόπουλος: μπάσο, φωνή
Αλέξανδρος Κεβόπουλος: φωνή, κιθάρα
Είσοδος: 5€

Η Σοφία Νικολαΐδου στο «Δύο»της Ξάνθης

Τη Σοφία Νικολαΐδου και το βιβλίο της «Καλά και σήμερα» παρουσιάζουν το βράδυ (20.00) σήμερα το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο», με τη στήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας, η σχολική σύμβουλος φιλολόγων Άννα Αγγελοπούλου, η ποιήτρια Γλυκερία Μπασδέκη και ο συγγραφέας Κώστας Καβανόζης.

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου στην καπναποθήκη «Π»

Το παιδικό βιβλίο «Το δάσος φύλακας» του συγγραφέα Θάνου Κόσυβα παρουσιάζει στην καπναποθήκη «Π» το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σήμερα το απόγευμα (19.30).
Σε ειδική εκδήλωση, ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο του στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Ι.Θ.Τ.Π. στη Σμίνθη, για τα παιδιά της ορεινής περιοχής.

Παρουσιάζεται ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ Ταβουλτσίδη

Η παγκόσμια ημέρα της ποίησης τιμάται από το Θέατρο Ανατολικά του Νέστου και τον φιλόλογο συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλο με την παρουσίαση της νέας ποιητικής δουλειάς του Κωνσταντίνου Ταβουλτσίδη ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ . Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις επτά και μισή το απόγευμα στην Βελισσαρίου 26 στην Ξάνθη.

«Η πεντάμορφη και το τέρας» στην Ξάνθη

Έρχεται στην Ξάνθη το «Μικρό Θέατρο Λάρισας», παρουσιάζοντας σε δύο παραστάσεις (17.15 και 19.15) στο δημοτικό αμφιθέατρο σήμερα το παραδοσιακό παραμύθι της Γαλλίδας συγγραφέα Gabrielle Suzanne Barbot de Villeneuve «Η πεντάμορφη και το τέρας».
Το παιδικό θέατρο το μικρό θέατρο Λάρισας, θα ανεβάσει την ίδια παράσταση και στην Κομοτηνή. Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κύτταρο της Κομοτηνής την Κυριακή 19 Μαρτίου . Θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 11 και μισή και στις πέντε και μισή το απόγευμα. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο.

Χελιδονίσματα σήμερα τα ανοιξιάτικα κάλαντα

Τα χελιδονίσματα, τα ανοιξιάτικα κάλαντα ακούγονται σήμερα στους δρόμους της πόλης από μαθητές της Κομοτηνής. Μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής και της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου, εθελοντών και καλλιτεχνών της Κομοτηνής.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, εκδόσεις μεταίχμιο, europe, δπθ, κομοτηνη, αποσυρση, παμε, coffee, αχεπα, θεσσαλονικη, ιπποκράτειο, ελλαδα, κυπρος, ξανθη, κύτταρο, φεχ, βιβλιοπωλείο, αλεξανδρουπολη, βιβλιο, θεατρο, συμμετοχή, βιβλια, δημοτικες εκλογες 2010, τασσω καββαδια, αποσυρση αυτοκινητων 2011, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, η ημέρα της γης, εκλογες 2010 δημοτικες, κοινωνια, καλαντα, δημοκριτειο, ιπποκράτειο, αχεπα, βημα, γλυκερια, δπθ, δωρεαν, επικαιρα, θεμα, θρακη, μουσικη, τραγουδια, ωρα, αγια σοφια, αγκαλια, αξιζει, αννα, αφορμη, βιβλιο, βινυλια, βραδυ, γινεται, δασος, δημοσιο, δικη, αιθουσα, ευρω, εκστρατεια, επτα, ετων, εχινος, ιδια, ιδιο, θωμας, ιδρυμα, ιστορικο, εκδοσεις, κύτταρο, λεσχη, μακεδονια, μικρο, νικο, νηπιαγωγειο, νοσοκομεια, ομαδα, ποιηση, παιδια, παμε, παμε εκπαιδευτικων, παρουσιαση, υπογραφη, σαββατο, συζητηση, συμμετοχή, σοφια, σωματειο, φεχ, φροντιστηριο, φωνη, coffee, δικαιωματα, εθνικο, europe, χωρα, κωνσταντινου, κωστας, κυριακου, κυριακη, θανου, θεματα, θωμα
Τυχαία Θέματα