ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 14-2-2017

11:10 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

Καινοτόμες ιδέες χρηματοδοτεί το ευρωπαϊκό έργο ΚΑΤΑΝΑ

Το ποσό του 1.2 εκατ. ευρώ θα διαθέσει συνολικά το ευρωπαϊκό έργο «ΚΑΤΑΝΑ» για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στον αγροδιατροφικό τομέα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Υπεύθυνος του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Χρήστος Παπαλεξίου, τόνισε πως το ΚΑΤΑΝΑ απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και start ups, που επιθυμούν να προωθήσουν

στην αγορά ένα καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία στους κλάδους της γεωργίας, της τεχνολογίας και των τροφίμων, όπως Γεωργία Ακριβείας, Λειτουργικά τρόφιμα και ηλεκτρονικά δημοπρατήρια. Αφήνοντας κατά μέρος την πάγια τακτική της υποβολής αιτήσεων, το ΚΑΤΑΝΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους να δημιουργήσουν ένα βίντεο διάρκειας 2 λεπτών στο οποίο θα παρουσιάσουν την ιδέα τους και να το υποβάλλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΑΤΑΝΑ μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.
Μετά το τέλος της συγκεκριμένης ημερομηνίας 10 από τις συμπράξεις των καινοτόμων προϊόντων στον Αγροδιατροφικό τομέα, θα λάβουν τη χρηματοδότηση των 100.000 ευρώ για την υλοποίηση της ιδέας τους.
Ωστόσο και οι υπόλοιπες καινοτόμες ιδέες θα μπουν σε μια άλλη διαδικασία της χρηματοδότησης από το κοινό-crowfunding-. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι διαδεδομένη την Ελλάδα, σε αντίθεση με το εξωτερικό. «Σε κάθε περίπτωση οι καινοτόμες ιδέες, θα είναι ανοικτές και διαθέσιμες στην ευρωπαϊκή αγορά», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Παπαλεξίου.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση
της ΚΓΠ

Στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας της Ε.Ε. για το 2017, η Επιτροπή προβαίνει σε ευρεία διαβούλευση διάρκειας 3 μηνών στη βάση ενός Ερωτηματολογίου για την απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό της ΚΓΠ, ώστε να μεγιστοποιηθεί η συμβολή της πολιτικής αυτής στις προτεραιότητες της Επιτροπής για το μέλλον καθώς και στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.
Στόχος είναι να συνοψιστούν τα διαθέσιμα στοιχεία για τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της ΚΓΠ, να συναχθούν συμπεράσματα από την υλοποίηση της τελευταίας μεταρρύθμισης, να διεξαχθεί ένας δομημένος διάλογος, να επιβεβαιωθούν οι υφιστάμενες δυσκολίες και να προβλεφθούν οι ανάγκες για τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της ΚΓΠ.
Η δημόσια διαβούλευση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 2 Μαΐου.
Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο και θα παρουσιαστούν σε δημόσια διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2017.

Διαβούλευση ΚΥΑ για την μελισσοκομία και συνάντηση του Αν. ΥΠΑΑΤ, Γ. Τσιρώνη, με τους φορείς τη Δευτέρα

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, θέτει σε διαβούλευση το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα, «Πρόγραμμα για τη βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2017-2019, σε εφαρμογή του σχετικού Κανονισμού», προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινωνικοί εταίροι και κάθε ενδιαφερόμενος και να διατυπώσουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους επί της προτεινόμενης ρύθμισης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε χθες συνάντηση με τους φορείς του μελισσοκομικού κλάδου προκειμένου να συζητηθούν οι δράσεις του νέου Προγράμματος Μελισσοκομίας.
Η χρηματοδότηση του προγράμματος για την μελισσοκομία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τεχνική βοήθεια προς μελισσοκόμους και οργανώσεις μελισσοκόμων, καταπολέμηση των εισβολών στις κυψέλες και των ασθενειών, εξορθολογισμό της εποχιακής μετακίνησης, μέτρα στήριξης των εργαστηρίων ανάλυσης προϊόντων μελισσοκομίας με στόχο τη διευκόλυνση των μελισσοκόμων στην εμπορία και την αναβάθμιση της αξίας των προϊόντων, συνεργασία με ειδικευμένους φορείς για την υλοποίηση προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα της μελισσοκομίας και των μελισσοκομικών προϊόντων, και βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των προϊόντων στην αγορά
Βουλή

Πέρασε από τη Βουλή κατά πλειοψηφία το Νομοσχέδιο ενεργοποίηση του Τομέα Μειονοτικής Εκπαίδευσης

Πέρασε από τη Βουλή κατά πλειοψηφία το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, όπου μεταξύ άλλων ζητημάτων, επισημοποιείται και τυπικά η (επαν)ενεργοποιήση του Τομέα Μειονοτικής Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου θα εισάγονται οι μαθητές από τη μειονότητα ενώ θα μπορούν να επιλέγουν τη μειονοτική εκπαίδευση ως κατεύθυνση στο πτυχίο του Παιδαγωγικού.
Επί της αρχής το Νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και την Ένωση Κεντρώων ενώ παρών ψήφισαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Επί του άρθρου 14 που αφορά στη μειονοτική εκπαίδευση υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι ενώ καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Για το θέμα αυτό του διδασκαλείου και της διασφάλισης της λειτουργίας του στην επιμόρφωση κατατέθηκε και σχετική τροπολογία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρογλου έκανε δεκτή την τροπολογία

EΛΑΣ

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

«Προκλητικότατη» χαρακτηρίζει τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου ΤΟΣΚΑ, που έκανε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα με τον Γιώργο ΑΥΤΙΑ» την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης σύμφωνα με την οποία «Πλέον δουλεύει και ο απλός αστυνομικός του Αστυνομικού Τμήματος, που δεν δούλευε μέχρι τώρα».
«Είμαστε αναγκασμένοι να γνωρίσουμε στον Πολιτικό μας προϊστάμενο ότι ο απλός αστυνομικός όχι μόνο δούλευε ΠΑΝΤΑ, αλλά χάρη στο δικό του φιλότιμο και στον δικό του «απλό» οβολό, κρατούνται σε στοιχειωδώς αξιοπρεπές επίπεδο λειτουργίας οι Αστυνομικές Υπηρεσίες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. Η Ένωση καλεί τον Υπουργό να ανακαλέσει δημόσια.

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ημερίδα με θέμα την “ασφαλής πλοήγηση στο Internet” διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και κύριους ομιλητές ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις έξι και μισή το απόγευμα στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου.

ΔΠΘ

Κινητοποίηση φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης

Σε κινητοποίηση στον πρόεδρο του τμήματος προχώρησε ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, μετά από ενημέρωση ότι, σε δυο φοιτήτριες του τμήματος με σοβαρά προβλήματα υγείας στο οικογενειακό τους περιβάλλον, απορρίφθηκε η αίτηση για πρακτική άσκηση στον τόπο καταγωγής τους από τη συνέλευση του Τμήματος.
Το Δ.Σ. του συλλόγου κατέθεσε ψήφισμα στο πρόεδρο καλώντας σε άρση των αποφάσεων. «Η όποια απόφαση που θα εναντιώνεται στις ανάγκες των φοιτητών θα βρει ενωμένους τους φοιτητές απέναντι τους», τονίζει το ΔΣ του συλλόγου.
Ήδη το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε ανοιχτά σε συνέλευση του 2ου έτους, πριν από εξέταση, όπου υπογράφτηκε κείμενο και εγκρίθηκε το κείμενο του Δ.Σ.

Κατέθεσαν στην ανάκριση οι «9» φοιτητές του ΔΠΘ

Χωρίς προβλήματα και με τη στήριξη των συναδέλφων τους, ολοκληρώθηκε η κατάθεση των 9 φοιτητών που εμπλέκει στην καταγγελία του ο Καθηγητής Γεώργιος Παύλος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΔΠΘ.
Οι 9 φοιτητές προσήλθαν ενώπιον της ανακρίτριας και κατέθεσαν γραπτές εξηγήσεις, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είναι σε εξέλιξη μετά την καταγγελία Παύλου, ενώ δεκάδες συνάδελφοί τους διαδήλωσαν ειρηνικά σε ένδειξη αλληλεγγύης για τις κατηγορίες που έχουν δεχτεί από τον κ. Παύλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης και το πόρισμα της ΈΔΕ που διενήργησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και το οποίο φέρεται να είναι επιβαρυντικό για τον κ. Παύλο.
Συγκεκριμένα το πόρισμα του αποδίδει την ευθύνη για την αναταραχή των τελευταίων μηνών στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης και την πρόκληση δυσάρεστων καταστάσεων.

Κόμματα

Πολιτική εκδήλωση-συζήτηση από το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης

Πολιτική εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ελληνοτουρκικές σχέσεις, κυπριακό» διοργανώνει αύριο το απόγευμα (18.30) στο café «Βυζάντιο» το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης

Αυτοδιοίκηση

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου.

«Η Διοίκηση και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βοηθούν τους Δήμους στην προσπάθειά τους να εντάξουν έργα και δράσεις τους στο ΕΣΠΑ αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ και εμείς ως Διοίκηση της Περιφέρειας επιζητούμε αυτή τη συνεργασία», αναφέρει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης ΑνΜΘράκης, Χρήστος Μέτιος. Δήλωση απάντηση τόσο στο δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη, όσο και στον επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας, Φώτη Καραλίδη, για τα σχέδια Βιώσιμης Αστυνομικής Ανάπτυξης. «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ως προσανατολισμό της την ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία των πολιτών του. Με όρους ισότητας και αξιοκρατίας που ισχύουν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Προσωπικά κίνητρα και θυμικές αντιδράσεις δεν έχουν θέση στο έργο που καλούμαστε να επιτελέσουμε. Με δουλειά, σοβαρότητα και συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά», αναφέρει καταλήγοντας στη δήλωσή του ο κ. Μέτιος.

Ιδιωτική επένδυση στον χώρο της γεωθερμίας στον δήμο Αβδήρων

Μία ακόμη ιδιωτική επένδυση, στον χώρο της γεωθερμίας, φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών αυτή την φορά στον δήμο Αβδήρων από τον όμιλο Ευθυμιάδη και την εταιρεία Agritex που επιλέχθηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία της ΠΑΜΘ για να υλοποιήσει την επένδυση.
Πρόκειται για μία επένδυση με βάση της την δημιουργία θερμοκηπιακών μονάδων για αγροτική παραγωγή με το ύψος της επένδυσης να αγγίζει τα 8.000.000€, δημιουργώντας παράλληλα περίπου 100 νέες θέσεις εργασίας, ενώ από την άποψη των αδειοδοτήσεων, όλα αναμένονται να είναι έτοιμα στις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού ώστε ο επενδυτής να προχωρήσει στην υλοποίησή της.

Υγεία-Πολιτισμός

Η Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή στα παιδιά του Παιδοογκολογικού του Ιπποκρατείου

Οι Ξανθιώτισσες ερμηνεύτριες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, πριν από λίγες μέρες βρέθηκαν στο Παιδοογκολογικό τμήμα του ΓΝΘ Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης. Εκεί έπαιξαν κιθάρα και τραγούδησαν για τα παιδιά που νοσηλεύονται.
Ο Διευθυντής του Παιδοογκολογικού Τμήματος, Δημήτρης Κολιούσκας, ευχαρίστησε τις δύο καλλιτέχνιδες για αυτή την κίνηση προσφοράς, ενώ τα παιδιά τους χάρισαν έναν πίνακα ζωγραφικής που είχαν φτιάξει στο σχολείο που λειτουργεί στο πλαίσιο φροντίδας των μικρών ασθενών.
Τις αδελφές Βουγιουκλή συνόδευε ο Σπύρος Βαρβέρης από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που συμμετείχε στην πρωτοβουλία. Παρόντες επίσης το τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, καθώς και τομεάρχισες της νοσηλευτικής υπηρεσίας

Πολιτισμός

Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ – Αφιέρωμα ο μύθος του Ορφέα

Από το αρχείο της ΦΕΞ διοργανώνεται ένα αφιέρωμα στο μύθο του Ορφέα. Η κινηματογραφική Λέσχη και το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ παρουσιάζουν ταινίες που οι δημιουργοί τους εμπνευστήκαν από το μύθο του Ορφέα σήμερα και ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Βραδιά μουσικής αφιερωμένη στον έρωτα

Το Τμήμα Φωνητικής του Μουσικού Εργαστηρίου του Άγγελου Μουρβάτη με υπεύθυνη καθηγήτρια τη Χριστεφανία Λουκίδου, παρουσιάζει σήμερα στις 20:00, μια βραδιά μουσικής αφιερωμένη στον έρωτα, με έργα για πιάνο και φωνή. Η παράσταση θα δοθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, ups, ηλεκτρονική, ελλαδα, μαΐου, βρυξέλλες, κυα, υπαατ, βουλη, θεσσαλονικη, συριζα, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, αυτια, παντα, οβολό, σχολεια, συγκεκριμένο, δπθ, εταιρεία, προσφορες, αχεπα, θεατρο, ξανθη, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , δημοκρατικη συμμαχια, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κομματα, ενωση κεντρωων, αποτελεσματα, ελενη, δημοκριτειο, βιντεο, ηλεκτρονική, το θεμα, αιτηση, αχεπα, δουλεια, δπθ, εδε, θεμα, κιθαρα, πλαισιο, ταινιες, υψος, ωρα, ups, αγορα, αγροτικη, εξαιρεσεις, αριστοτελειο πανεπιστημιο, αριστοτελειο, βοηθεια, βραδια, βρισκεται, βρυξέλλες, γεωργια, διευθυνση, δηλωση, διοικηση, δοθει, διαδικτυο, αιθουσα, ευρω, εκπαιδευση, ενημερωση, εργα, εξελιξη, εξι, επενδυτης, εταιρεία, ετη, ευημερια, ευθυνη, ιδεα, ιδεες, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, ιστορικο, κειμενο, κινηση, κυα, κυψελες, λεσχη, μαΐου, μελισσοκομια, μυθος, νεες θεσεις εργασιας, παντα, οβολό, παιδια, περιβαλλον, πιανο, προβληματα, προγραμματα, πτυχιο, συγκεκριμένο, συζητηση, σχεδια, σχεδιο, σχολειο, σχολια, τμημα, υπαατ, υλοποιηση, υπουργος παιδειας, φυσικα, φωνη, φορα, χρηστος, δημητρης, εφαρμογη, ενωση, ηλεκτρονικα, κωστας, κυριακη, νοσοκομειο, παυλος, πληροφοριες, σπυρος, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα