ΕΡΤ Ειδήσεις: Κομοτηνή 3-6-2016 Ειδήσεις

08:07 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική

Ο Γιάννης Μπαλάφας στην Κομοτηνή

Πολιτική ομιλία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης θα πραγματοποιήσει σήμερα στις επτά και μισή το απόγευμα ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας που επισκέπτεται την Ροδόπη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις εννέα θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, στη συνέχεια θα επισκεφτεί τις Σάπες. Στις 11 θα βρίσκεται στον δήμο Ιάσμου, στις 12 και 30 θα έχει συνάντηση

στο ξενοδοχείο Ανατόλια με τα Σωματεία της Κομοτηνής.

Υγεία

Συμπεράσματα του 1ου Φαρμακευτικού Συνεδρίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

«Η φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα νοσεί, με δυσμενείς επιπτώσεις και στην υγεία αλλά και στα πενιχρά οικονομικά των ασθενών» αναφέρουν στο κείμενο των συμπερασμάτων τους οι διοργανωτές του 1ου Φαρμακευτικού Συνεδρίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Παράλληλα, σημειώνουν την την αναγκαιότητα της διά βίου εκπαίδευσης με πιστοποίηση των φαρμακοποιών και της αναβάθμισης την παρεχόμενων υπηρεσιών τους εντός του φαρμακείου, ανταποκρινόμενοι πλήρως στον επιστημονικό τους ρόλο. Τέλος, τονίζουν ότι « ο κατήφορος στη φαρμακευτική περίθαλψη πρέπει να σταματήσει άμεσα, αφού σε άλλη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι δραματικές.»

Οικολογία

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Το φετινό κεντρικό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, “Gowildforlife”,αφορά σίγουρα τον καθένα από μας και για μια ακόμη φορά το γνωστό σύνθημα των οικολογικών κινημάτων, ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ – ΔΡΑΣΕ ΤΟΠΙΚΑ, μας προτρέπει να δείξουμε με τις πράξεις μας μηδενική ανοχή στο παράνομο εμπόριο της άγριας ζωής,που μπορεί να είναι ζώα ή τα φυτά που απειλούνται σε τοπικό, εθνικό ή/και παγκόσμιο επίπεδο.» αναφέρει σε μήνυμά της η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ας γίνει η αρχή για ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και η αφετηρία μιας προσπάθειας για τον καθένα μας, με στόχο να μπορούμε όλοι να λέμε: ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα