ΕΡΤ Ειδήσεις 10-07-2017

10:10 10/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΔΠΘ

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης

Απομακρύνεται οριστικά από τη θέση του πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και από τη θέση του καθηγητή πολιτικών μηχανικών ο Αθανάσιος Καραμπίνης, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών το Σάββατο.
Ο υπουργός Παιδείας Κωσταντίνος Γαβρόγλου θέτει σε καθεστώς αποχής από τα καθήκοντά του τον κ. Καραμπίνη, μέχρι την οριστική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου των μελών ΔΕΠ.
Όπως

αναγράφεται στην απόφαση, οι απαντήσεις που έδωσε εγγράφως ο Αθανάσιος Καραμπίνης εστάλησαν εκπρόθεσμα και επιπλέον «δεν κρίθηκαν επαρκείς».
Ο Καραμπίνης παραπέμπεται «εν όψει της βαρύτητας και της ιδιαιτερότητας των αποδιδόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων τα οποία εμφανίζουν αυξημένη απαξία και επικινδυνότητα για την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας».
Ωστόσο σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα των Συντακτών σε επιστολή του ο κ. Καραμππίνης δηλώνει πως θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Επίσης κάνει λόγο για πολιτική δίωξη από πλευράς υπουργού Παιδείας, υποπίπτοντας ταυτόχρονα ο ίδιος στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Kόμματα

Ο Στογιαννίδης ζητά κατάργηση του ορίου ύψους για τους Δόκιμους Πυροσβέστες

Το όριο ύψους στους υποψηφίους Δόκιμους Πυροσβέστες είναι το θέμα ερώτησης που κατέθεσε ως πρώτος υπογράφων προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, ο βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης. Την ερώτηση υπογραφούν 31 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών και οι βουλευτές της περιφέρειας ΑΜ-Θ Ρίζος Δημήτριος Μορφίδης Κωνσταντίνος Γιαννακίδης Ευστάθιος Εμμανουηλίδης Δημήτριος Ζεϊμπέκ Χουσεΐν Καρά Γιουσούφ Αϊχάν Καραγιαννίδης Χρήστος
Στην ερώτηση αφού εκθέτει μια σειρά από νομικά και ουσιαστικά ζητήματα ζητά την κατάργηση του αναχρονιστικού και αντισυνταγματικού, όπως το χαρακτηρίζει, ορίου ύψους για την εισαγωγή στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Πρωτογενής Τομέας

Τ.Ο.Ρ.Α-ΠΡΑΤΤΩ: Εκδηλώσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση: «Τώρα πράττω»

Η Τοπική Οικονομία Ροδόπης Αλλά-ΖΩ(Τ.Ο.Ρ.Α), διοργανώνει μαζί με την κίνηση Ιδεών ΠΡΑΤΤΩ δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τις νέες μορφές επιδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ- το οποίο ανοίγει στα τέλη Αυγούστου- για Αγρότες.

Η μία εκδήλωση έγινε χθες στο Δημαρχιακό Κατάστημα Μαρώνειας, με το κοινό να παρακολουθεί τους δύο εισηγητές, τον Καθηγητή Γεωπονία στο ΑΠΘ, Κων/νο Μάττα και το Γεωπόνο και Μέλος του ΠΡΑΤΤΩ, Παναγιώτη Βέβε.
Ο κ. Μάττας κάλεσε τους Αγρότες-Παραγωγούς να προχωρήσουν σε συνεργασίες, προκειμένου και το κόστος παραγωγής να μειωθεί, αλλά και για να δώσουν υπεραξία στα προϊόντα τους. Επίσης να κάνουν ανοίγματα στους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να μάθουν τι προϊόντα καταναλώνουν και να προτιμούν τα τοπικά προϊόντα, τα οποία θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα.
Από την πλευρά του ο κ. Βέβες επεσήμανε πως τα νέα εργαλεία του ΕΣΠΑ για τον πρωτογενή Τομέα, μοριοδοτούν τους πτυχιούχους νέους Αγρότες.
Επίσης πως το 35% των 6 δις που θα διατεθούν για τα επόμενα 5 χρόνια, θα το υλοποιήσουν οι Περιφέρειες.

Η δεύτερη εκδήλωση για τα εργαλεία του ΕΣΠΑ Αγροτών θα γίνει σήμερα στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου.

Αγορά
Πρεμιέρα με εκπτώσεις σήμερα

Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου προσφέροντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να ψωνίσουν σε ιδιαιτέρως ελκυστικές τιμές.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος την Κυριακή 16 Ιουλίου τα καταστήματα σε όλη τη χώρα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ.
Κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιουλίου οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές.

Εθελοντές

Κυκλοφορεί το λαχείο του συλλόγου της «ΑΓΑΠΗΣ»

Κυκλοφορεί και φέτος το λαχείο του συλλόγου της «ΑΓΑΠΗΣ»,
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αιμοδοτών μεταξύ άλλων ααναφέρει πως, το κόστος λαχνού είναι στο 1 ευρώ και οι πρώτοι οκτώ λαχνοί θα πάρουν τα δώρα.
Η κλήρωση θα είναι σύμφωνη με τους οκτώ πρώτους αριθμούς της 44ης κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου της Τρίτης 31 Οκτωβρίου του 2017 και κάθε λαχνός έχει πάνω του τυπωμένο ένα νικηφόρο αριθμό.
Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ είναι εδώ για έκτη συνεχή χρονιά. Από τα έσοδά του θα ενισχυθούν για το έτος 2017 συνολικά πέντε κοινωνικοί φορείς της Ξάνθης, όπως Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, Σωματείο «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» φορέας διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης, Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί»,Φιλανθρωπική Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης».

Σύλλογοι

Πετυχημένο το 7ο πανελλήνιο αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών

Γέμισε χρώμα παράδοσης και Θράκης, η πρωτεύουσά της Κομοτηνή, από το έβδομο πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών και Βορειο Θρακών!
Το Αντάμωμα είχε τριήμερη διάρκεια και έχοντας μπροστάρησα την εικόνα της Αγίας Τριάδας, από το παλιό Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας, έδωσαν όλοι ένα βροντερό παρόν, με ξεχωριστό αυτό από τους ελάχιστους Ανατολικορωμυλιώτες της Βουλγαρίας.
Οι εκδηλώσεις ήταν διάσπαρτες σε Αίγειρο Κομοτηνή και Ξυλαγανή. Η δεύτερη μέρα μετά τον Εσπερινό και την επιμνημόσυνη δέηση στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, ξεκίνησε έχοντας στην κορυφή μια τεράστια Ελληνική σημαία, μια πολύχρωμη παρέλαση όλων των συλλόγων με προορισμό το Δημοτικό Στάδιο.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αναβίωσε ο παραδοσιακός γάμος.
Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, ξεκίνησε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι χορών της Θράκης.
Αξίζει να σημειωθεί η δέσμευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμωνος για ένα μνημείο για τα θυμάτων των πολέμων στη Θράκη, τα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν το χρόνου στις 18 Μαρτίου μπροστά από τον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας.
Οι Ανατολικορωμυλιώτες έδωσαν ραντεβού του χρόνου κεντρική Μακεδονία.

Βραβείο πιο όμορφης παραδοσιακής φορεσιάς

Στο διεθνές φεστιβάλ χορού του Βελιγραδίου διακρίθηκε το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης.
Απέσπασε τη διάκριση της πιο “όμορφης παραδοσιακής φορεσιάς” ανάμεσα στους συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο στο διεθνές φεστιβάλ χορού Belgrad Dance Festival, που έγινε στη σερβική πρωτεύουσα.

Προφήτης Ηλίας στον Ίασμο

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Προφήτης Ηλίας 2017» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου.
Από σήμερα έως τις 13 Ιουλίου διεξάγεται Ποδοσφαιρικό Τουρνουά 4χ4 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στον χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου. Η τελική φάση αυτού, είναι στις 24 Ιουλίου.
Κορύφωση των εκδηλώσεων, παραμονή 19 Ιουλίου με το ρεσιτάλ των χορευτικών τμημάτων και ανήμερα της γιορτής, με την συναυλία της Ζωής Παπαδοπούλου. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πολιτισμός

Ένας έντιμος πρίγκιπας της ΡΟΚ: Βασίλης Πάντσιος

Ένας… έντιμος πρίγκιπας της Ροκ Μουσικής ζει τα τελευταία χρόνια στην γενέτειρά του Κομοτηνή, μετά από περιπλανήσεις 20 ετών σε Αθήνα και Θεσ-νίκη.
Είναι ο Βασίλης Πάντσιος, ο οποίος τώρα τελευταία έχει ετοιμάσει την νέα κυκλοφορία του δίσκου του « Είμαστε σε τριπ», από τον οποίο έχει κυκλοφορήσει το κομμάτι «Κάντε σιγά», μαζί με τον Γιώργο Δημητριάδη.
Τα είκοσι αυτά χρόνια ο Βασίλης Πάντσιος έχει συνεργασθεί με μεγάλα ονόματα, έχει ιδρύσει δικό του συγκρότημα, έχει συμμετάσχει σε πετυχημένα σχήματα και έχει εντάξει στις δραστηριότητές του το βίντεο-μοντάζ και καλύπτει διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της περιοχής.
Τους στίχους και τη μουσική στο νέο του δίσκο έχει γράψει αποκλειστικά ο ίδιος, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται στοιχεία της εποχής που ζούμε: -μοναξιά, έλλειψη ποιότητας και αισθητικής, θλίψη, φόβος, κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά ΑΞΙΩΝ…
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής είναι ευτύχημα που υπάρχουν τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ και κάποια περιφερειακά ραδιόφωνα, που παίζουν τα τραγούδια του, γιατί οι μεγάλοι στα μεγάλα αστικά κέντρα, πετούν τις δουλειές των καλλιτεχνών στον κάλαθο των αχρήστων…
Ένα μεγάλο του παράπονο και φυσικά ερώτημα δικό μας είναι για ποιο λόγο δεν βλέπουμε το Βασίλη Πάντσιο στις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου, όπως πρόσφατα στο Φεστιβάλ Φαναρίου, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Βουλγαρίας κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Συνελήφθησαν στην Ξάνθη δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 50 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Οι δύο δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε τρία (3) καταστήματα σε χωριά της Ξάνθης, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές σε δύο από αυτά, χρησιμοποιώντας δύο (2) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, ενώ στο τρίτο κατάστημα η πράξη τους έγινε αντιληπτή και αποχώρησαν. Μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν άμεσα τους δράστες, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την επικείμενη σύλληψη απέρριψαν στο έδαφος ένα (1) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο και κατασχέθηκε.
Επιπλέον, προέκυψε ότι το ίδιο πρωί οι δράστες είχαν μεταβεί σε ένα ακόμη κατάστημα σε χωριό της Ροδόπης, όπου πραγματοποίησαν μία συναλλαγή χρησιμοποιώντας επίσης ένα (1) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 100 ευρώ.

Συνελήφθησαν 3 διακινητές και 8 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στη Ροδόπη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 35, 27 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο (2) διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Μπανγκλαντές.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, δπθ, δεπ, συριζα, ΑΠΘ, νέα, δις, εκπτωσεις, λαχειο, αγαπη, κομοτηνη, dance, festival, δωρεαν, ροκ, αθηνα, θλίψη, ξανθη, συλληψεις, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, απαντησεις πανελληνιων, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, βουλευτες, κληρωση, παρελαση, βιντεο, το θεμα, θλίψη, αυτοκινητο, γαμος, δπθ, δωρα, δωρεαν, εργαλεια, θεμα, θρακη, μνημειο, μουσικη, οικονομια, ονοματα, πλαισιο, προγραμμα, πυροσβεστικο σωμα, τα νεα, τραγουδια, γινει, γρηγορης, δεπ, δις, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ελλειψη, επτα, ερευνες, εσωτερικων, ετων, ετος, εφημεριδα, ζητα, ζωης, ιδιο, εικοσι, εικονα, κινηση, λαχειο, λειτουργια, λογο, μακεδονια, μοναξια, νικη, παντα, οκτω, ουσιαστικα, πακισταν, πριγκιπας, πρυτανης, πρωι, ραντεβου, ρεσιταλ, ροκ, σαββατο, σειρα, συλληψη, σωμα, σχηματα, σωματειο, τρια, υπηκοος, υπουργος παιδειας, φεστιβαλ, φυσικα, φοβος, χρωμα, κωνσταντινος, dance, δουλειες, festival, χωρα, κομματι, κυριακη, μπροστα, ριζος, σημαια, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα