ΕΡΤ Χανίων – Β. Βαγιωνάκη: Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία… μια ευοίωνη πρωτοβουλία (audio)

12:08 22/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΚΑΛΟ) και Ανάπτυξη των Φορέων της».

Εκτός της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., το νομοσχέδιο στήριξαν επί της αρχής και επί των περισσότερων άρθρων και τροπολογιών τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση (Ν.Δ.) όσο και τα μικρότερα κόμματα (ΠΑΣ). Για τα πλεονεκτήματα αλλά και τις προοπτικές του νέου νόμου να συμβάλλει στην πρόκληση της αναγκαίας παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, αναφέρθηκε σε συνέντευξή

της στην ΕΡΤ Χανίων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη.

H κοινωνική οικονομία «δεν αποτελεί απλά έναν τρίτο διακριτό τομέα της οικονομίας – που δεν έτυχε ανάπτυξης στην Ελλάδα – αλλά αποτελεί «ανεξερεύνητη γη» και σημαντικό εργαλείο βελτίωσης της θέσης κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται από την κρίση», ενώ παράλληλα «έχει δυναμική να συγκροτήσει οικονομικά περιβάλλοντα χειραφετημένης και ασφαλούς εργασίας, άμβλυνσης κοινωνικών ανισοτήτων και υψηλής ποιότητας παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών», τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης η κ. Βαγιωνάκη.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα