ΕΡΤ Χανίων – Θ. Σταθάκης: Η απεργία της ΠΝΟ και… αυτοδιοικητικά θέματα (audio)

19:01 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων σχετικά με την απεργία της ΠΝΟ και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους αγρότες παραγωγούς του Νομού Χανίων, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

Πέραν από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις σχολικές εκδρομές την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και τις ακυρώσεις σε άλλες εκδρομές, θα δημιουργούνται προβλήματα και στο μέλλον. Ζητήσαμε λοιπόν από την κυβέρνηση

να πάρει μέτρα, να υπάρξει ένα σχέδιο νησιωτικής πολιτικής το οποίο θα επιλύει τα προβλήματα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση η μεταφορά των ευπαθών προϊόντων, για το οποίο βρέθηκε λύση για την Ανατολική Κρήτη όχι όμως και για τη Δυτική που ήταν αδύνατο να μεταφερθούν τα 12 φορτηγά στο Ηράκλειο στην προθεσμία των 2 ωρών που δόθηκε. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να απαιτήσουν (με την παρουσία τους στο λιμάνι Σούδας) να αναχωρήσει το καράβι από Χανιά για Αθήνα, μεταφέροντας τα προϊόντα τους, μέχρι το βράδυ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος Κισσάμου, αναφέρθηκε εκτεταμένα στο θέμα της ναυτεργατικής απεργίας, αλλά και στις διαφοροποιήσεις των Δήμων με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων, στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Προανήγγειλε μάλιστα την αποχώρησή τους από τη σημερινή ένωση, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, λειτουργεί ως εφαλτήριο προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών και ως παράγοντας κομματικών παρεμβάσεων, ενώ παράλληλα, υποβαθμίζονται στον αυτοδιοικητικό διάλογο, τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρότεροι Δήμοι. Ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε τη δημιουργία μιας νέας Ένωσης, που τους εκπροσωπεί.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος Κισσάμου:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα