Λ. Αξελός: Πρωτοφανές το τουρκικό θράσος (audio)

21:17 4/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαζική φτωχοποίηση, εσωστρέφεια, εθνικισμός και σύννεφα πολέμου. Το 2017 η «δεκαετία του 1930» δεν είναι απλά το όνομα μιας χρονικής περιόδου. Είναι ένα πολυτάραχο επείγον μήνυμα από την ιστορία που η ανθρωπότητα δεν μπορεί πια να καμώνεται πως αγνοεί.

Για την εικόνα του σημερινού κόσμου, αλλά και για την πραγματική εικόνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Λουκάς Αξελός, δικηγόρος – συγγραφέας, εκδότης «Στοχαστή». Υπάρχει μια εγγενή υποκρισία σε αυτό που αποκαλούμε «ευρωτουρκικές» σχέσεις. Ουδέποτε

η Μεγάλη Ευρώπη ήθελε της εισδοχή της «Μεγάλης Πύλης» στους κόλπους της και το αντίστροφο, τόνισε ο κ. Αξελός, ο οποίος χαρακτήρισε πρωτοφανές το τουρκικό θράσος η οποία επιχειρεί να κάνει το «μαύρο άσπρο», μέσα από την αμφισβήτηση της Κυπριακής ΑΟΖ, και με την προσφυγή της στον ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα έχουμε ένα πλεόνασμα επιθετικότητας από την Τουρκία, έναν «Ποντιο-Πιλατισμό» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια αμήχανη στάση από την Ελλάδα, επεσήμανε ο κ. Αξελός, για να συμπληρώσει ότι το πρόβλημα έγκειται στο ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι μεν μέλη της Ε.Ε., είναι ωστόσο και χώρες οι οποίες έχουν απολέσει την εθνική τους κυριαρχία.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα