ΕΡΤ Χανίων – Αντ. Μπαλωμενάκης: Σημαντικά τα ευρήματα της Εξεταστικής Επιτροπής (audio)

08:34 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τα βασικά σημεία του πορίσματος της Εξεταστθικής Επιτροπής η οποία διερεύνησε τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρός της και βουλευτής Χανίων, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Το εισηγητικό πόρισμα έχει ήδη παραδοθεί σε όλα τα κόμματα προκειμένου να το μελετήσουν και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα

με τον κ. Μπαλωμενάκη, στο πόρισμα, τα μέλη της Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλογίζουν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών, ενώ θα κάνουν λόγο για σοβαρές παραβιάσεις του τραπεζικού δικαίου με χορηγήσεις δανείων χωρίς επαρκείς τραπεζικές εγγυήσεις.

Παράλληλα, στα ΜΜΕ καταλογίζονται βαριά πλημμελήματα, πρακτικές ιδιοποίησης τραπεζικών δανείων και χρήση τους για άλλους σκοπούς.

Επιπλέον, και σε ό,τι αφορά τις δανειοδοτήσεις κομμάτων καταγράφονται, μεταξύ άλλων, σοβαρές παραλείψεις, κυρίως στις πολλαπλές εκχωρήσεις μελλοντικών κρατικών ενισχύσεων σε πολλές τράπεζες.


Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μπαλωμενάκης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα