Ερώτηση Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου

09:26 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκ νέου επανήλθε στη Βουλή των Ελλήνων, με ερώτησή του, ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, για το θέμα του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Αρκαδία.

«Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπέμπει στο μακρινό μέλλον ένα ώριμο έργο που ξεκίνησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προς όφελος των καταναλωτών. Η ανικανότητά τους δεν έχει προηγούμενο. Οι πολίτες της Αρκαδίας μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν», σχολιάζει ο κ.

Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, υπενθυμίζει -με την ανακοίνωσή του- τις πρωτοβουλίες που είχε ο ίδιος πάρει στο παρελθόν για το θέμα Αυτές ήταν οι εξής:

Στις 18 Ιανουαρίου 2010, ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την τροφοδότηση των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης με φυσικό αέριο. Ο Υπουργός είχε δηλώσει ότι ο αγωγός Φυσικού Αερίου επρόκειτο, βάσει των σχεδιασμών, να διέρχεται πλησίον της ΒΙΠΕ Τρίπολης και ότι είχε προβλεφθεί βανοστάσιο, στο οποίο μελλοντικά θα τοποθετούνταν Μετρητικός Σταθμός για την τροφοδοσία της Τρίπολης, καθώς και της ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Στις 08 Απριλίου 2016 επισκέφθηκε μαζί με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Φώφη Γεννηματά, στην 5η Μονάδα Φυσικού Αερίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ισχύος 810 MW. Κατά την επίσκεψή τους, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της Μονάδας ότι αυτή βρισκόταν σε δοκιμαστική λειτουργία με τη μισή ισχύ από έτους.

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ.Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα