Εργαζόμενοι ΣΤΑ.ΣΥ: Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών

17:29 21/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωράνε οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ με απόφαση που ελήφθη τη Δευτέρα 20/2/17, από το Συντονιστικό των Σωματείων Εργαζομένων.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία του χώρου, τονίζουν πως: «Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε, όπως είχαμε προαναγγείλει, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 24ωρες απεργίες,

οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής: Πέμπτη 23/2/2017, Τετάρτη 1/3/2017 και Παρασκευή 3/3/2017.
Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δε θα ανεχτούμε καμία προσπάθεια, που θέτει σε κίνδυνο τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Oι διεκδικήσεις των εργαζομένων, όπως περιγράφονται στην ανακοίνωσή τους είναι:
«Να μην προχωρήσει η καταστροφική και αδικαιολόγητη ρύθμιση τροποποίησης του άρθρου 5 του νόμου 3920/2011, η οποία μειώνει τα έσοδα της ΣΤΑ.ΣΥ μεταφέροντας την αρμοδιότητα διαχείρισης των σταθμών και των διαφημιστικών χώρων στον ΟΑΣΑ.

Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το «δούρειο ίππο» για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ.

Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική».

Διαβάστε το αναλυτικό κείμενο των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ.

Σχετική είδηση: Σε 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Keywords
Τυχαία Θέματα