Εργατικό φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ στις 26/6 στο Φρούριο

14:00 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κεντρικό σύνθημα «100 χρόνια απ’ τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο (και τους στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι) «το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»» διοργανώνεται στη Λάρισα το Εργατικό Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ 2017.

Θανάσης Μπιζαϊντές,γραμ.τομέα ΚΚΕ Λάρισας & Ολυμπία Τσιαπλέ, μέλος τομέα ΚΝΕ
Λάρισας

Το φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 29 Ιούνη στο Φρούριο, Άγαλμα Νίκης (Άγιος Αχίλλειος) και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλίες, γλέντι, αφιέρωμα, θεματική έκθεση, δραστηριότητες για παιδιά μικρότερων ηλικιών κ.α. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Την σκυτάλη από τα φοιτητικά και τα μαθητικά Φεστιβάλ του προηγούμενου διαστήματος παίρνει το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στη Λάρισα για να συναντηθούμε με τους νέους και τις νέες που παλεύουν για το μεροκάματο, αυτούς που περιπλανιούνται στα προγράμματα απασχόλησης, τους νέους επιστήμονες που βιώνουν την ανεργία και τα αδιέξοδα αυτού του συστήματος, τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες στις σχολές κατάρτισης, τους πρακτικάριους, τα νέα ζευγάρια.
Η αντιλαϊκή πολιτική που βιώνουμε τόσα χρόνια στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο και τη σχολή συνεχίζεται. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδείχτηκε το ίδιο «ικανή» με τις προηγούμενες κυβερνήσεις να τσακίζει το λαό για να βρίσκει κεφάλαια και «ρευστότητα» για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Συνεχίζει να μαζεύει με τη φοροληστεία και τα χαράτσια, μεροκάματα, συντάξεις και το βιός, των λαϊκών οικογενειών από τις πόλεις και τα χωριά, για να εξασφαλίσει αύξηση των κερδών μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Μειώνει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ιδιαίτερα της νεολαίας για να την παραδώσει φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό στην αστική τάξη, στις «νέες επενδύσεις». Η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που ψήφισαν τα μνημόνια, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, πιέζουν για ακόμη σκληρότερα μέτρα.
Αυτοί που έφτασαν την ανεργία των νέων στο 50%, βρίσκουν δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ για να αιματοκυλάει τους λαούς.
Με το Εργατικό Φεστιβάλ που διοργανώνουμε θέλουμε να αναδείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος αυτό που ζει ο νέος άνθρωπος, η φτώχεια, η ανεργία, η εργοδοτική τρομοκρατία το σάρωμα όσων κατακτήσεων έχει κερδίσει ο λαός με τους αγώνες του.
Υπάρχει άλλος δρόμος, όπου κανένας δεν θα θεωρείται περιττός και όλοι θα προσφέρουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.
Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα