Επτά νεκροί από επίθεση ενόπλων στην Ιορδανία

18:08 18/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν –μία Καναδή τουρίστρια, δύο Ιορδανοί πολίτες και τέσσερις αστυνομικοί-, και περίπου δέκα τραυματίστηκαν, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών περιπόλων στην πόλη Καράκ της Ιορδανίας.

Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την περιοχή γύρω από το κάστρο του Καράκ, κατέφυγαν οι ένοπλοι. Στο κάστρο εγκλωβίστηκαν τουρίστες.

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες για ομήρους, και απελευθέρωση δέκα από αυτούς. Στη συνέχεια, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι για κάποιο διάστημα άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ένα από τα πρώτα επίπεδα του κάστρου

όταν οι ένοπλοι βρήκαν εκεί καταφύγιο, αλλά διέψευσε τις πληροφορίες για ομήρους.

Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε σε σπίτι της πόλης κατά αστυνομικής περιπόλου, η οποία έλαβε κλήση για πυρκαγιά. Οι ένοπλοι που βρίσκονταν στο κτίριο άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών και στη συνέχεια διέφυγαν.

Λίγη ώρα αργότερα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον άλλης αστυνομικής περιπόλου και ταυτόχρονα άλλοι ένοπλοι που είχαν οχυρωθεί εντός του ιστορικού κάστρου της πόλης επιτέθησαν εναντίον του αστυνομικού τμήματος του Καράκ τραυματίζοντας πολλούς αστυνομικούς και περαστικούς.

Ο Ιορδανός πρωθυπουργός Χάνι Μούλγι δήλωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει δέκα ένδρες που βρίσκονται οχυρωμένοι στο εσωτερικό του κάστρου του Καράκ, το οποίο περιγράφεται από τους τουριστικούς οδηγούς ως «λαβύρινθος θολωτών δωματίων και ατελείωτων διαδρόμων».

Η Ιορδανία, η οποία έχει υπάρξει κατά το παρελθόν στόχος ισλαμιστικών επιθέσεων, είναι μέλος του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ, ενώ φιλοξενεί δυνάμεις του συνασπισμού στο έδαφός της.

Η ταυτότητα των ενόπλων δεν έχει γίνει γνωστή.

Πηγές: Reuters, Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα