Επιτυχής αυλαία για τα «ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2017»

20:32 4/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι ετήσιες φεστιβαλικές εκδηλώσεις του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Ελασσόνας,, με τον ενδεικτικό τίτλο «ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2017» 23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ, στις 27 Αυγούστου 2017.

Οι εκδηλώσεις έγιναν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, απόντος του Δήμου Ελασσόνας, για μια ακόμη χρονιά. Για το λόγο αυτό το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων ήταν και πάλι: «Δήμαρχε Ελασσόνας, δώσε ρεύμα στο Μουσείο της αγροτιάς».

Το

καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την ΓΕΩΡΓΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ, καθώς και τους διεθνείς μουσικούς YELAS, από την Καβυλία ΑΛΓΕΡΙΑΣ και ΜΕΜΟ ΤΣΙΑΠΑΝ, από το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.
Η εκδήλωση έγινε την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Αυγούστου, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου και συμμετείχαν:
– Το KHONI FOLK ENSEMBLE “EGRISI”, από την ΓΕΩΡΓΙΑ
– Ο διεθνής Βέρβερος τραγουδοποιός YELAS, από την Καβυλία ΑΛΓΕΡΙΑΣ
– Ο Κούρδος τραγουδιστής ΜΕΜΟΣ ΤΣΙΑΠΑΝ
– Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»
– Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στις 26 Αυγούστου, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα, με τη συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, όπου συμμετείχαν:
-το KHONI FOLK ENSEMBLE “EGRISI”, από την ΓΕΩΡΓΙΑ
-Ο διεθνής Βέρβερος τραγουδοποιός YΕLAS, από την Καβυλία της ΑΛΓΕΡΙΑΣ
-Ο Κούρδος τραγουδιστής ΜΕΜΟΣ ΤΣΙΑΠΑΝ
-και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ»
Την επιμέλεια και τον γενικό συντονισμό όλων των εκδηλώσεων είχε ο δρ. Κοινωνιολογίας Κ. Σαχινίδης.
Επίσης, στις 27 Aυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε και η 12η ΕΚΘΕΣΗΑΓΡΟΤΙΚΩΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στην οποία παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα και οι πέτρινες δημιουργίες του γλύπτη Βασίλη Οικονόμου και πίνακες Ζωγραφικής του Νίκου Νταμάνη.
Με τις δράσεις του το Μουσείο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν μοχλό πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της προβληματικής περιοχής Ελασσόνας, αλλά και να συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής αγροτικής και της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα