Επίθεση από διαδηλωτή και γερουσιαστές στον Τραμπ μέσα στο Καπιτώλιο (video)

06:04 26/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Καταφανή αδιαφορία για την αλήθεια και την ευπρέπεια, αλά και υπονόμευση κανόνων της δημοκρατίας», καταλόγισαν μεταξύ άλλων στον Ντόναλντ Τραμπ δύο γερουσιαστές που θεωρούνται από τους «στυλοβάτες» του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Προηγήθηκε επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ από διαδηλωτή που εισέβαλε στο Καπιτώλιο για να πετάξει ρωσικές σημαίες στον αμερικανό πρόεδρο.

«Προδοσία», φώναξε ο διαδηλωτής που στεκόταν στην πλευρά των δημοσιογράφων, τη στιγμή που περνούσε από μπροστά του ο αμερικανός πρόεδρος μαζί με τον

επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς Ο’ Κόνελ.

«Ο πρόεδρος έχει συνωμοτήσει με τους πράκτορες της ρωσικής κυβέρνησης. Πρέπει να μιλήσουμε για την απειλή στο Κογκρέσο, όχι για τους φόρους» φώναξε ο Ράιαν Κλέιτον, μέλος της ομάδας «Americans Take Action», προτού τον συλλάβουν.

Τελικά η συνάντηση Τραμπ με Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές έγινε κανονικά και παρά την σκληρή κριτική των Μπλέικ και Κόρκερ ο αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «ανταλλαγή αγάπης και μεγάλων ιδεών για τις ΗΠΑ».

The meeting with Republican Senators yesterday, outside of Flake and Corker, was a love fest with standing ovations and great ideas for USA!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 25, 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε κατηγορηματικά τις προειδοποιήσεις ότι το ρήγμα στο ρεπουμπλικανικό κόμμα βαθαίνει και απέδωσε τα «παράπονα» των δύο γερουσιαστών στη χαμηλή δημοτικότητα τους που όπως έγραψε στο Twitter, τούς «στερεί κάθε πιθανότητα επανεκλογής» τους στη Γερουσία.

Ο Τζεφ Μπλέικ από την Αριζόνα επιβεβαίωσε ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά τη θέση του γερουσιαστή με το ρεπουμπλικανικό κόμμα το οποίο αποκάλεσε «συνεργό στην επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την εκλογή του προέδρου Τραμπ».

Στον ίδιο τόνο, ο γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ δήλωσε ότι εάν του δοθεί η ευκαιρία, δεν θα υποστηρίξει ποτέ ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ στον οποίο καταλόγισε ότι «υποβαθμίζει» τις ΗΠΑ και ότι έχει «μεγάλη δυσκολία στην αλήθεια».

ΠΗΓΗ:CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα