Επιστολή Τραμπ στο Πεκίνο: «Εποικοδομητική σχέση με την Κίνα»

16:31 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Λίγο πριν από τη λήξη των εορτασμών στην Κίνα για το Νέο Έτος, στις 11 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έλαβε «απρόσμενα μακροσκελή» επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ με ευχές για την κινεζική Πρωτοχρονιά, αλλά και για αναθέρμανση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη δεύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο.

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Αμερικανού προέδρου, ήταν συνεχείς οι προειδοποιήσεις της κινεζικής διπλωματίας κατά του «προστατευτισμού

και των δασμών».

«Πρέπει να αναπτυχθεί μία εποικοδομητική σχέση συνεργασίας η οποία θα εξυπηρετεί και τις δύο χώρες», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Την επιστολή Τραμπ δεν σχολίασε άμεσα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, το οποίο είχε γνωστοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι εάν επικρατήσει πνεύμα καλής συνεργασίας μπορούν να επιλυθούν οι διαφορές στον εμπορικό τομέα.

Οι δύο ηγέτες, δεν έχουν ακόμη μιλήσει προσωπικά από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου, ενώ συνομίλησαν τηλεφωνικά αμέσως μετά την προεδρική νίκη του Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου 2016.
Για σύμπνοια στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, αναφέρονται διεθνή ΜΜΕ καθώς η Κίνα επέβαλε από σήμερα το μέτρο της λήψης αποτυπωμάτων για τους ξένους που εισέρχονται στη χώρα.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί για τους ξένους ηλικίας 14 έως 70 ετών που εισέρχονται στην Κίνα, ενώ εξαιρούνται οι κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων ή όσοι εμπίπτουν στην εφαρμογή συμφωνιών αμοιβαιότητας.
Το νέο σύστημα ελέγχου, θα τεθεί αύριο σε δοκιμαστική λειτουργία στο αεροδρόμιο του Σεντζέν.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα