Επιστολή Ν. Γκαρά προς Κ. Παπανάτσιου για τις ληξιπρόθεσμες επιχειρήσεων του Έβρου

14:00 13/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιστολή προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, με το αίτημα της ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων του Έβρου προς το Δημόσιο, απέστειλε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η βουλευτής ζητά να διευκολυνθούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που κατοικούν ή έχουν κύρια εγκατάσταση σε δήμους του νομού, με ρύθμιση που θα ορίζει την εξόφληση χρεών τους σε 24 μηνιαίες δόσεις, χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. «Η δυσμενής οικονομική

κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι επαγγελματίες της περιοχής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, και η διατάραξη της ομαλής καθημερινότητας των φυσικών προσώπων λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας για αρκετές ημέρες στη διάρκεια του χειμώνα, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία οφειλών προς το δημόσιο, παρά την παράταση των πληρωμών που δόθηκε προς διευκόλυνσή τους», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η κα. Γκαρά. Η βουλευτής υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δε θα έχει δημοσιονομικό κόστος, αντίθετα «θα επιφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα ως προς την εισπραξιμότητα των οφειλών από το κράτος». Υπενθυμίζει, τέλος, ότι οι φορείς της περιοχής έχουν αποστείλει και σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα