Επίσκεψη Α. Παπαρήγα στο ΚΑΤ: «Ο καπιταλισμός ότι είχε να δώσει το 'δωσε»

21:30 18/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Το ΚΚΕ διαμορφώνει τη στρατηγική του ξεκινώντας από μέτωπα πάλης που πρέπει να μετεξελίσσονται σε ενιαίο μέτωπο πάλης ανατροπής της εξουσίας συγκεκριμένης τάξης, υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας τη Δευτέρα σε εργαζόμενους του νοσοκομείου ΚΑΤ, προσθέτοντας ότι το δίλλημα σήμερα για τον λαό είναι «αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω» και επισημαίνοντας ότι «ο καπιταλισμός ότι είχε να δώσει το 'δωσε».Η κ. Παπαρήγα
ανέφερε ότι όλα τα κόμματα -πλην ΚΚΕ- υποστηρίζουν ότι για όλα τα προβλήματα φταίει το μνημόνιο και τόνισε ότι αν αιτία για όλα θεωρείται μόνο το μνημόνιο, τότε μένουν στο απυρόβλητο οι αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης.
"Το μνημόνιο είναι η κλασική συνταγή για να πέσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και για να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λιγότερα χέρια", είπε η κ. Παπαρήγα τονίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι "μνημόνιο-αντιμνημόνιο", αλλά "καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης ή άλλος δρόμος ανάπτυξης με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία".

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες δυνάμεις είπε ότι αποτελεί κοροϊδία του κόσμου το να λες ότι υπάρχει λύση μέσα στην ΕΕ, ενώ πρόσθεσε ότι ο "πολυπολικός κόσμος" στον οποίο διάφοροι αναφέρονται, είναι πολλά καπιταλιστικά κέντρα με τεράστια διαπάλη μεταξύ τους και άγνωστο το με ποιόν τρόπο θα επιχειρήσουν την έξοδο από την κρίση.

Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε την ανησυχία του ΚΚΕ για το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης λόγω των οξυμένων αντιθέσεων.

Ερωτηθείσα για το χαμηλό εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ, είπε ότι εξηγείται (και) με βάση την χρόνια αποδυνάμωση και τον λανθασμένο προσανατολισμό του μαζικού κινήματος, ενώ πρόσθεσε ότι ο αποπροσανατολισμός συνεχίζεται και έφερε ως παράδειγμα τον "πολλαπλασιαστή" του ΔΝΤ.
«Με αυτά τα μαθηματικά μοντέλα μπορεί να γίνει και λάθος, όμως ο προσανατολισμός του συνολικού προγράμματος ήταν στοχευμένος και τα μέτρα θα παίρνονταν» είπε η κ. Παπαρήγα τονίζοντας πως «αν δηλαδή διορθωθεί ο πολλαπλασιαστής θα καταργήσουν την ελαστική απασχόληση η θα επαναφέρουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας;»
Keywords
Τυχαία Θέματα