Επιπλέον 1.500 θέσεις ενηλίκων δρομέων στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

14:33 4/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ετοιμαστείτε για μια διαφορετική… διαδρομή σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης στον 5ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, με χιλιάδες άτομα να τρέχουν ή να περπατούν, αλλά και να χειροκροτούν τους δρομείς, με συναυλίες και μουσική στο δρόμο! «Μια νυχτερινή γιορτή του αθλητισμού, με μοναδικό χρώμα, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στη Β. Ελλάδα,

και το 2ο μεγαλύτερο πανελλαδικά, μετά τον Μαραθώνιο της Αθήνας» όπως δήλωσε στο ΕΡΤ3social ο Γενικός Γραμματέας της διοργάνωσης Γιάννης Ποδιώτης.

Ο ίδιος τονίζει «Από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (06/10) θα διατίθενται οι τελευταίες 1.500 θέσεις ενηλίκων δρομέων για τον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, μέσω του Κέντρου Εγγραφών (Registration Center) που θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘHELEXPO. Από το ίδιο σημείο θα γίνεται και η παράδοση του εξοπλισμού στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς».

Οι συνολικά 1.500 επιπλέον θέσεις ενηλίκων δρομέων που εξασφάλισε η Οργανωτική Επιτροπήγια τον Ημιμαραθώνιο και για τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., θα διατεθούν κατά προτεραιότητα και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων σε όσους προσέλθουν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), το οποίο θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘHELEXPO την Πέμπτη (06/10) και την Παρασκευή (07/10), από τις 10:00 ως τις 19:00.

Από το Κέντρο Εγγραφών, κατά τις ίδιες ημέρες και ώρες, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό τους και όλοι όσοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ρωτάμε το Γενικό Γραμματέα της διοργάνωσης για το αν έχει αποκτήσει κουλτούρα … τρεξίματος ο Έλληνας και μας απαντά θετικά «Παλιά όταν έβλεπες έναν να τρέχει στο πάρκο θα έλεγες… ότι είναι τρελός. Τώρα τρέχουν εκατοντάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας. Βοήθησε και η κρίση σε όλο αυτό… για να τρέξεις χρειάζεσαι μόνο ένα ζευγάρι καλά αθλητικά παπούτσια και τη διάθεση να το κάνεις. Είναι το πιο φθηνό σπορ. Και αποτελεί μια… διέξοδο από τα προβλήματα. Φεύγεις έξω, ξεχνιέσαι, κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου. Το running βεβαίως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και τάση, λίγο μόδα, αλλά πλέον μπορείς να πεις ότι όλοι ξέρουν τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία και τη ψυχολογία μας«.

Χρηστικές πληροφορίες:

Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός και την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 8 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, αποκλειστικά και μόνο για όσους δρομείς εκτός Θεσσαλονίκης δεν θα έχουν παραλάβει νωρίτερα τον εξοπλισμό τους.

Oι δρομείς που θα εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής την ύστατη στιγμή δεν θα έχουν επιπρόσθετη χρέωση για την εγγραφή τους και θα δικαιούνται όλων των προβλεπόμενων παροχών, πλην του αναμνηστικούT-shirt.

Η εκκίνηση των 21,1 χλμ., θα δοθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με τη δύση του ηλίου στις 18:45, ενώ η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., στις 21:15.

——————————————————-

Όπως δηλώνει ο κ.Ποδιώτης η φετινή διοργάνωση «έχει σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ, με δρομείς από 5 ηπείρους και 61 χώρες, ενώ στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος συνολικά 21.600 άτομα και περίπου 900 (894 για την ακρίβεια) έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μεταξύ αυτών ο Μιχάλης Παρμάκης και η Ράνια Ρεμπούλη» . Στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος οι συμμετοχές φτάνουν τις 15.000 μεταξύ αυτών ακόμα και μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης» .

Στον Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από τις εξής χώρες:

Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βολιβία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Γκάνα, Δανία, Ελλάδα, Ζιμπάμπουε, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κορέα, Κούβα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λίβανος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Μπουρούντι, Νιγηρία, Νορβηγία, Ν. Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σουδάν, Σουηδία, Συρία, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία, Χιλή.

O Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org.

Keywords
θεσσαλονικη, θεσεις, ελλαδα, αθηνα, ΔΕΘ, helexpo, συμμετοχή, running, χλμ, καπη, αιγυπτος, γαλλια, ηπα, κορεα, κυπρος, ουγγαρια, ΠΓΔΜ, ρωσία, σλοβακία, εασ, σεγασ, org, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, Καλή Χρονιά, 600 δις, εκλογες ηπα, λιβανος, σλοβακία, χωρες, ρωσία, αθλητικα, αθλητικα παπουτσια, αλβανια, αυστραλια, αφρικη, αφγανισταν, βελγιο, βουλγαρια, βραζιλια, γερμανια, δανια, εασ, ζιμπαμπουε, ηπα, ινδια, ιρλανδια, ιραν, ισπανια, ιταλια, κινα, μουσικη, μοδα, ολλανδια, ουκρανια, ρουμανια, σουηδια, υγεια, χιλη, ψυχολογια, running, αυστρια, αλγερια, αρμενια, βενεζουελα, βολιβια, βρειτε, γεγονος, γεωργια, γινει, γινεται, γκανα, δοθει, εγγραφη, εκκινηση, εσωτερικων, ιδιο, καναδας, καπη, κουβα, κροατια, λετονια, λιθουανια, λουξεμβουργο, μεξικο, μπορεις, νιγηρια, νορβηγια, παπουτσια, πεμπτη, πολωνια, προβληματα, πρωι, ρεκορ, σαββατο, σερβια, σεγασ, συμμετοχή, συρια, ταση, τουρκια, τσεχια, φινλανδια, χλμ, χρωμα, ωρες, δικαιωμα, φευγεις, γιορτη, helexpo, υπουργειο, org, πληροφοριες, shirt, τρελος, θετικα, υγειας, βεβαιως, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα