Επεισόδιο με ‘Έλληνες δημοσιογράφους και τον Ν. Παππά στις ΗΠΑ

09:06 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αίσθηση προκαλούν οι συλλήψεις δυο δημοσιογράφων του Σταρ και του Αλφα, στη Νεα Υόρκη στο περιθώριο της επίσκεψης του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δύο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού. Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται

να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

Σε δήλωσή του ο δημοσιογράφος του Star, τόνισε ότι είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως τους στο Μανχάταν και απέκρουσε τις κατηγορίες περι μεταμφιέσεως .

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα

Ο υπουργός Επικρατείας σε δήλωση του ανέφερε τα εξής:

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ –ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα