Επαφές και διεργασίες της Φώφης Γεννηματά – Κεγκέρογλου στο Συντονισμό του Συνεδρίου

18:06 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε το πρωί η Φώφη Γεννηματά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τον σχεδιασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα.

Με απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά,

ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος Βασίλης Κεγκέρογλου αναλαμβάνει ως Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής για το Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Σε δεήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με δεδομένη την κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα και την παράταξη, θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, έχοντας την πεποίθηση ότι το ενωμένο και δυνατό ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία της μεγάλης Δημοκρατικής, Προοδευτικής Παράταξης, που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την οριστική έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας. Έχουμε μόνο μία δυνατότητα, να πετύχουμε».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» δήλωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ότι «η θέση μου είναι ότι 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου θα προχωρήσουμε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κύριος στόχος του οποίου είναι το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο, δηλ. να παρουσιάσει μια προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης για τη χώρα […] Ταυτόχρονα, μετά απ’ αυτό το συνέδριο, εντός εξαμήνου, θα πρέπει να υπάρξει ο νέος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας, οι ιδρυτικές του διαδικασίες και η εκλογή του επικεφαλής από τη βάση».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει «χώρος» για τον ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτή την προσπάθεια απάντησε -μεταξύ άλλων- πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει μόνος του ότι δεν ανήκει στην κεντροαριστερά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα