Επαφές Αρναουτάκη για δακοκτονία, έργα και αποζημιώσεις

11:54 21/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας, που κινδυνεύει να μην γίνει εγκαίρως και αποτελεσματικά , η προώθηση περιβαλλοντικών έργων και οι αποζημιώσεις για τις πρόσφατες καταστροφές λόγω των βροχοπτώσεων στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, ήταν στην ατζέντα του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε χθες με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης στη χθεσινή συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών τόνισε τον

κίνδυνο μη υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές, θέμα που συζήτησε και στη συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πουλάκη.
Ακόμη, συναντήθηκε με την ειδική γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας-Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα, αρμόδια για θέματα διαχείρισης τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ. Θέμα της συνάντησης ήταν η εξέλιξη του Προγράμματος Interreg, που υλοποιούν Ελλάδα και Κύπρος. Επίσης μίλησαν για τις τελικές εγκρίσεις των πρώτων έργων για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο νησί.
Ο κ. Αρναουτάκης είδε και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), Παναγιώτη Κορκολή, για την διεκδίκηση αποζημιώσεων και χρηματοδότησης για τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία σε περιοχές των Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα