Επαφές Αχτσιόγλου: Υπέρ των συλλογικών συμβάσεων ο Πιτέλα

15:28 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπέρ των συλλογικών συμβάσεων τάχθηκε ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα κατά την συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, παρουσία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Με τον @giannipittella και την Έφη Αχτσιόγλου.Συμφωνία για τη στήριξη των συλλογ.διαπραγμ/σεων στηνΕλλάδα κ για τν ενίσχυση του ρόλου του ΕΚ pic.twitter.com/X49SxxXAvF

Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) December 1, 2016

Ο κ. Πιτέλα τόνισε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει την εξαίρεση στην ΕΕ όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και επεσήμανε ότι οι συλλογικές συμβάσεις είναι ένα σημαντικό κεκτημένο, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.

Γκάμπι Τζίμερ: Ανάγκη να εξαιρεθούν οι συλλογικές συμβάσεις από τη διαπραγμάτευση

Την ανάγκη να εξαιρεθούν οι συλλογικές συμβάσεις από τη διαπραγμάτευση μεταξύ δανειστών και Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, υποστήριξε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τζίμερ, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις της η Γκάμπι Τζίμερ υποστήριξε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αυτό που ευθύνεται για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, διότι εμμένει στη θέση του να καταργηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα