ΕΠΑ Θεσσαλίας: Φθηνότερο και το 2017 το φυσικό αέριο

13:55 8/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περαιτέρω μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, θα υπάρξει και το 2017 όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου των στελεχών της ΕΠΑ Θεσσαλίας. Οι εκπρόσωποι της ΕΠΑ υπογράμμισαν ακόμη ότι από τον Ιούλιο μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους θα είναι δωρεάν τα τέλη σύνδεσης για τις νέες συμβάσεις σύνδεσης και παροχής με το δίκτυο φυσικού αερίου. Στη Θεσσαλία το 53% των πολιτών χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, ενώ στα σχέδια της ΕΠΑ εντάσσεται

η πραγματοποίηση επενδύσεων 23 εκ. ευρώ περίπου, την επόμενη 5ετία για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως Ελασσόνα, Τύρναβος, Αμπελώνας, Φαλάνης, Αγιά, Βελεστίνο, Ν. Αγχίαλος, Καλαμπάκα, Σοφάδες, Παλαμάς και Μουζάκι.

Όπως επεσήμαναν στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΑ Θεσσαλίας Κλεάνθης Σιαμπάκος, ο Γενικός Διευθυντής Federico Regola και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λεωνίδας Μπακούρας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών, καθώς σύμφωνα με τον ν. 4389/2016 μειώνεται από 01/01/2017 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης για οικιακή χρήση θα προκύψει όφελος προς τον καταναλωτή σε 5,5 λεπτά ανά κυβικό. Ηδη το 2016 σε σχέση με πέρσι το φυσικό αέριο ήταν φθηνότερο κατά 19% για την οικιακή κατανάλωση και κατά 35% για τη βιομηχανική.

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της για το έτος 2016 έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την κατασκευή δικτύου-σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου ακόμα περισσότερων νοικοκυριών, επιχειρήσεων και βιοτεχνιών-βιομηχανιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε περιοχές που έχει ήδη αναπτύξει δίκτυο, αλλά και σε νέες, στους Δήμους Αλμυρού και Φαρσάλων. Συγκεκριμένα, προβλέπονται επενδύσεις συνολικού ύψους 5,48 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα