Έως το τέλος του έτους η αδειοδότηση για το Ελληνικό (video)

01:13 30/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καμία καθυστέρηση δεν υπάρχει στο χρονοδιάγραμμα για την αδειoδότηση στο έργο του Ελληνικού τόνισε στους δημοσιογράφους της «Πρωινής Ζώνης« της ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. Μάλιστα ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα λυθεί το ζήτημα με το ΚΑΣ στο Ελληνικό. Ο υπουργός σχολιάζοντας τα περί αποπομπής της γ.γ. του ΚΑΣ εξήγησε ότι «δεν είναι θέμα προσώπου» και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο .

Το ζήτημα της επένδυση στο Ελληνικό στάθηκε εστία νέας αντιπαράθεσης.

Η ΝΔ άσκησε σκληρή κριτική δια του Β. Κικίλια, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα στην προσέλκυση επενδύσεων.

Σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας επισήμανε το γνωμοδοτικό ρόλο του ΚΑΣ, τονίζοντας πως η επένδυση θα προχωρήσει.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι πια οι μεταρρυθμίσεις, το πρόβλημα είναι ο χρόνος». «Κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας θα καθαιρέσει αυτούς που αντιδρούν και θα βάλει το πρόβλημα του Ελληνικού σε μία τάξη, όμως ο χρόνος που χάνουμε είναι πολύτιμος» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι «πρέπει να συμβάλουμε όλοι να ολοκληρωθούν γρήγορα οι αδειοδοτικές διαδικαστικές γιατί πρόκειται για πολύ μεγάλη επένδυση αλλά να υπάρχει σεβασμός και στην επιστήμη και στη νομοθεσία». «Διαφορετικά , πρόσθεσε, αυτό μπορεί να αποβεί σε βάρος της ίδιας της επένδυσης».

Οι πολιτικές, οικονομικές και μιντιακές παρεμβάσεις -προκειμένου να παρακαμφθεί η νόμιμη διαδικασία – είναι αυτές που ευθύνονται για τις ως τώρα καθυστερήσεις, σημειώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο οποίος σε ανακοίνωσή του στηρίζει τη στάση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και απευθύνει κάλεσμα σε όλους να αφήσουν την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τα επιστημονικά όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού να αποφασίσουν με βάση το νόμο και την επιστημονική δεοντολογία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα