Εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και βινεγκρέτ ροδιού

11:05 24/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ιδιαίτερη εορταστική σαλάτα με ρόδι, καραμελωμένα καρύδια, παρμεζάνα και βινεγκρέτ ροδιού ετοιμάζει ο σεφ Κώστας Κωβαίος για τη «Ραδιοτηλεόραση», ιδανική για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας τις γιορτινές ημέρες.

Υλικά

Για τη σαλάτα

Διάφορα ανάμεικτα σαλατικά (ρόκα, σπανάκι, ραντίτσιο, βαλεριάνα, μαρούλι, λόλα)1 ρόδι (τους σπόρους)100 γρ. καρύδια150 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα σε λεπτές φλοίδεςαλάτι και πιπέρικρέμα βαλσάμικο για το γαρνίρισμα50
γρ. ζάχαρη

Για το ντρέσινγκ

2 κ.σ. χυμό ροδιού1/2 κ.σ. γρεναδίνη1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό3 κ.σ. ελαιόλαδο1/2 κ.σ. μουστάρδααλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε καλά και τα κόβουμε με το χέρι, σε μεγάλα κομμάτια.Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε μούλτι και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, με λίγες σταγόνες νερό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σκουρύνει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά, τοποθετώντας σε λαδόκολλα να κρυώσουν.Σερβίρουμε τελευταία στιγμή τη σαλάτα, αφού την έχουμε ανακατέψει με το ντρέσινγκ, στολίζοντας με τις πέρλες από το ρόδι τα καρύδια και την παρμεζάνα.Ντεκοράρουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου.
Keywords
Τυχαία Θέματα