Εντός διμήνου θα είναι έτοιμο το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Attica Bank

11:06 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η νέα διοίκηση εργάζεται πυρετωδώς για να ετοιμάζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Attica Bank ενώ εκτιμά ότι θα είναι έτοιμο και θα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και την διεύθυνση ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) μέσα στο επόμενο δίμηνο

τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος της.

Ακόμη κι αν αφαιρεθούν κάποιες χρηματοδοτήσεις που θεωρούνται παράτυπες από την ΤτΕ και κατευθύνθηκαν στη προηγούμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η τράπεζα συνεχίζει να έχει υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, άνω του 15%, υποστηρίζει.

«Τα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας είναι υψηλά,» ανέφερε ο ίδιος στο ert.gr.

Ομως, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) είναι υψηλό και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί. Η διοίκηση περιμένει την έκθεση της Clayton για να διαπιστώσει αν και πόσοι ενδιαφέρονται για να βάλλουν λεφτά, αγοράζοντας το μετατρέψιμο ομόλογο που μπορεί να εκδώσει με αντάλλαγμα την ανάληψη της διαχείρισης μέρους του προβληματικού χαρτοφυλακίου δανείων της.

Σημειώνεται ότι η αρμόδια διεύθυνση της Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως στην Attica Bank να εκδώσει ομόλογα ονομαστικής αξίας 380 εκ. ευρώ με κρατική εγγύηση για να καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας που έχει.

Η τράπεζα αναμένεται να χρησιμοποιήσει μέρος των νέων ομολόγων για να αντλήσει ρευστότητα από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος. Αναλυτές εκτιμούν ότι η τράπεζα έχασε καταθέσεις άνω των 200 εκ. ευρώ το προηγούμενο διάστημα που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας αλλά πλέον οι καταθέσεις έχουν σταθεροποιηθεί.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα