Ένταση και επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

21:29 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επεισόδια σημειώνονται στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν στο Σύνταγμα εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς, συνταξιούχοι, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες, διαμαρτυρόμενοι για το νέο πολυνομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή. Ομάδα κουκουλοφόρων που προσπαθεί να περάσει στο προαύλιο της Βουλής, στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη πετάει πέτρες, βόμβες

μολοτωφ και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απωθούν με χρήση χημικών..

Το απόγευμα ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκε στην Ερμού και πραγματοποίησε πορεία μέχρι τη Βουλή.

«H χθεσινή απεργία και η σημερινή κινητοποίηση να είναι αρχή αγώνων διαρκείας μέχρι την κατάργηση των μνημονίων, την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών, την έξοδο από το σφαγείο της Ε.Ε.» τονίζουν τα σωματεία.

«Η πραγματική θέση όλων είναι εδώ, στους δρόμους της Αθήνας, στο Σύνταγμα, στους δρόμους της Ελλάδας, για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας ενάντια στο νέο μνημόνιο, ενάντια στα προηγούμενα μνημόνια, στους εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους που έχουν γονατίσει το λαό μας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο σημερινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

«Μην περιμένουμε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τις στημένες πλειοψηφίες μέσα στη Βουλή, που ψηφίζουν συνεχώς το μάτωμα του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, αντιπροτείνοντας «αγώνα διαρκείας, κάθε μέρα στους δρόμους: Αυτή είναι η μόνη λύση για να ανοίξει η πραγματική διέξοδος σε όφελος του λαού. Για να βγούμε από την κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια, από την ΕΕ και όλους όσους μας τυραννάνε και μας πίνουν το αίμα κυριολεκτικά».

Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά συνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που όπως λένε «πλήττουν ανθρώπους της τρίτης ηλικίας».

Το μεσημέρι συμβασιούχοι των Δήμων πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ συνεχίζουν και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν έως τις 9 το βράδυ .Κανονικά κινούνται μετρό , τραμ , ηλεκτρικός ,τρένα και προαστιακός.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια εως την Παρασκευή.

Τέλος, οι δικηγόροι απείχαν και σήμερα από τα καθήκοντά τους, ενώ οι συμβολαιογράφοι απέχουν έως και την Παρασκευή.

Σε συγκέντρωση-συναυλία καλεί και η Λαϊκή Ενότητα, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης.

«Οι πλατείες είναι ξανά γεμάτες. Όπως βλέπετε, ενωμένος ο κόσμος θα μπει ξανά στο αγωνιστικό προσκήνιο και θα ανοίξει έναν καινούριο δρόμο ελπίδας και νίκης για την Ελλάδα για τη λαϊκή κυριαρχία. Για τον ελληνικό λαό, για τη νέα γενιά της πατρίδας μας» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Νέα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα