Ενεργειακή αναβάθμιση φωτισμού των δρόμων

10:17 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημόσιου οδοφωτισμού, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στη Περιφέρεια Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στην σημαντικότητα υλοποίησης του προγράμματος από τους Δήμους, τόνισε ότι η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για την Αυτοδιοίκηση μπορεί να ξεπεράσει το 60% και είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους δήμους, με μεγάλο

επίσης περιβαλλοντικό όφελος, ενώ μεγάλος στόχος είναι η λειτουργία φωτοβολταϊκών από τους ΤΟΕΒ με μελέτη που θα γίνει με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
Από την πλευρά τους, ο Κώστας Βαρλαμίτης, πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, και ο Βασίλης Τσολακίδης, πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ανέφεραν ότι η εξοικονόμηση πόρων για την Αυτοδιοίκηση μπορεί να φτάσει έως 65%, ενώ ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία οργάνωσης της εκδήλωσης.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με χαμηλό επιτόκιο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα