Έναρξη της νέας εκστρατείας εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Συκεών

18:02 7/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μια μεγάλη γιορτή σηματοδοτήθηκε η έναρξη της νέας εκστρατείας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, και η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ολοκληρώνεται το Σάββατο 12 Νοεμβρίου.
Αύξηση ρεκόρ (κατά 121,4%!) καταγράφηκε στη Δ.Ε. Αγ. Παύλου, όπου συγκεντρώθηκαν συνολικά 31 μονάδες αίματος (σε σύγκριση με 14 φιάλες αίματος που είχαν συγκεντρωθεί πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο), ενώ αύξηση κατά 9,23% σημειώθηκε και κατά την πρώτη μέρα αιμοδοσίας στις Συκιές

(σε μία μόνο μέρα, την Κυριακή, συγκεντρώθηκαν 142 μονάδες αίματος, αυξημένες σε σύγκριση με τις 130 που συγκεντρώθηκαν την αντίστοιχη πρώτη μέρα αιμοδοσίας στις Συκιές κατά την περσινή εκστρατεία της ίδιας περιόδου). Η προσέλευση, δε, των εθελοντών αιμοδοτών, εξελίσσεται και σήμερα με αυξητικούς ρυθμούς στη Δ.Ε. Συκεών, όπου η αιμοδοσία συνεχίζεται έως τις 8 το βράδυ, καθώς έως αυτή την ώρα έχουν προσέλθει περισσότεροι από 40 εθελοντές.
Αυτή η γιορτή της ανθρωπιάς ξεκίνησε από τη Δ.Ε. Πεύκων το περασμένο Σάββατο, όπου συγκεντρώθηκαν 96 μονάδες αίματος. Στα Πεύκα, σύλλογοι και φορείς της περιοχής και συγκεκριμένα ο Σύλλογος Ποντίων «Παρχάρ», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου και η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων έκαναν ακόμη πιο δελεαστική την αιμοδοσία για τους δεκάδες αιμοδότες, αφού έστησαν μια μικρή εκδήλωση με κεράσματα και χυμούς. Μηνύματα στήριξης έστειλαν όλοι οι σύλλογοι της περιοχής, μεταξύ των οποίων η «Δόξα-Μαχητές Πεύκων» (Α2 μπάσκετ) και ομάδες προσκόπων.
Παρόντα καθημερινά στην αιμοδοσία τα μέλη του «Κέντρου Ζωής» που ενημερώνουν τους προσερχόμενους εθελοντές αιμοδότες για τον ιό HIV, καθώς και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, που ενημερώνουν για τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών, όπως επίσης και μέλη των ΚΔΑΠμεΑ Συκεών και Νεάπολης.

Διαδίδουν το μήνυμα
Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, μαθητές, πρόσκοποι, τα μέλη των ΚΔΑΠμεΑ, όλοι μετέχουν ψυχή τε και σώματι στη μεγάλη προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος για την αναγκαιότητα προσφοράς στον συνάνθρωπο μέσω της προσφοράς αίματος, αλλά και της δωρεάς οργάνων σώματος, αιμοπεταλίων, μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων.
Και η προσπάθεια αυτή, που εντατικοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα, με εξορμήσεις ενημέρωσης που οργανώθηκαν σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δημοτική ενότητα του δήμου, φαίνεται ήδη να αποδίδει καρπούς, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι η μεγαλύτερη προσέλευση αφορά νεαρές ηλικίες, που με ενθουσιασμό προσέρχονται να δώσουν λίγο από το αίμα τους.
«Εγώ έφερα τη μαμά μου να δώσει αίμα», είπε χαρακτηριστικά η μικρή Κατερίνα, που κρατώντας από το χέρι τη μαμά της, την προέτρεψε να συμμετάσχει στην αιμοδοσία στις Συκιές.
Η εκστρατεία Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που ξεκίνησε το Σάββατο, είναι η τελευταία για αυτόν τον χρόνο, μετά από δύο ακόμη τακτικές αιμοδοσίες και μία έκτακτη, τον περασμένο Αύγουστο, που έγινε για να καλυφθούν κατά το δυνατόν οι αυξημένες ανάγκες για αίμα.

Συγκέντρωση φαρμάκων
Αυτή η μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού διοργανώνεται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου».
Για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου δήμου Νεάπολης-Συκεών. Σημειώνεται ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους.
Αναλυτικά ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:
• Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8 μ.μ.:
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1, Συκιές)
• Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8μ.μ.:
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1, Συκιές)
• Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8 μ.μ.:
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
• Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8 μ.μ.:
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Στρ. Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1, Συκιές)
• Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8 μ.μ.:
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)
• Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8 μ.μ.:
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)
• Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, 9 π.μ.-2 μ.μ.:
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

Πηγή: Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Keywords
Τυχαία Θέματα