«Ένα σπίτι στο Παρίσι» στην ΕΡΤ2

12:34 21/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη ρομαντική κομεντί «Ένα σπίτι στο Παρίσι» (My Old Lady), συμπαραγωγής ΗΠΑ-Αγγλίας-Γαλλίας 2014, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε -Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 21:00, στο πλαίσιο της ζώνης «Το σινεμά στο σπίτι σας».

Υπόθεση: Η τύχη του Ματίας, ενός αποτυχημένου και άφραγκου μεσήλικα Νεοϋορκέζου συγγραφέα, αλλάζει όταν κληρονομεί ένα διαμέρισμα στο Παρίσι από τον αποξενωμένο πατέρα του. Σύντομα όμως, ανακαλύπτει ότι το διαμέρισμα είναι κατειλημμένο από τη Ματίλντ, μια εκλεπτυσμένη

ηλικιωμένη κυρία και την υπερπροστατευτική της κόρη Κλόι. Επίσης, ενημερώνεται ότι σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία δεν μπορεί να αποκτήσει το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο, παρά μόνο μετά το θάνατο της Ματίλντ. Όσο προσπαθεί να πουλήσει το διαμέρισμα και να συνεχίσει τη ζωή του, ο Ματίας ανακαλύπτει ότι η Ματίλντ και ο πατέρας του ήταν εραστές για πολλά χρόνια. Ο ίδιος, στο μεταξύ, αισθάνεται μια ανεξέλεγκτη έλξη για τη γοητευτική Κλόι.

O διάσημος σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Ίσραελ Χόροβιτς, κάνει σε ηλικία 75 ετών το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στον κινηματογράφο, μεταφέροντας στη μεγάλη οθόνη ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά του έργα.

Ευχάριστη ρομαντική κομεντί με σκηνικό την πόλη του φωτός και εξαιρετικές ερμηνείες από τους τρεις πρωταγωνιστές.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ίσραελ Χόροβιτς.

Πρωταγωνιστούν: Κέβιν Κλάιν, Μάγκι Σμιθ, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Ντομινίκ Πινόν, Νοεμί Λβοβσκί.

Διάρκεια: 107΄

Keywords
Τυχαία Θέματα