Εν αναμονή η διεθνής διπλωματία – Καυστικά σχόλια κατά Ερντογάν από διεθνή ΜΜΕ

16:44 17/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με προβληματισμό ως καχυποψία για τις επόμενες κινήσεις του Ερντογάν παρακολουθεί η διεθνής διπλωματία όπως και τα ξένα μέσα ενημέρωσης τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Κατηγορηματική προειδοποίηση στον Ερντογάν να μην καταπατήσει ακόμη περισσότερο τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία, απήύθυνε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Γκίντερ Έτινγκερ, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».

Την ίδια ώρα το γερμανικό πρακτορείο Deutche Welle, τονίζει ότι η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος άφησε την Τουρκία

«εμπόλεμη ζώνη», με εικόνες βομβαρδισμού ακόμη και της Εθνοσυνέλευσης, λιντσάρισμα Ισλαμιστών και επιθέσεις σε μη μουσουλμάνους, ακόμη και λεηλασίες κατά προσφύγων από τη Συρία.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία δεν είναι μια «λευκή επιταγή» για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό.
«Θέλουμε την πλήρη λειτουργία του κράτους δικαίου στην Τουρκία», υπογράμμισε, προσκεκλημένος στο μεσημβρινό δελτίο του κρατικού καναλιού FR3.
Ο κ. Ερό καταδίκασε το στρατιωτικό πραξικόπημα, εξέφρασε όμως παράλληλα σκεπτικισμό για τον ρόλο της Τουρκίας στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα